
دانلود کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست اثر مگان دیواین رایگان
- نویسنده: مگان دیواین
- مترجم: سیده سارا ضرغامی و آرزو مومیوند
- ناشر: نشر میلکان
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 240
- سال انتشار: 2017 میلادی
- افتخارات: -
کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست نوشتهای است از مگان دیواین که برای تغییر نگرش انسانها نسبت به سوگ، مورد تألیف قرار گرفته است. نویسندهای که نه فقط از روی مطالعات گوناگون بلکه از طریق تجارب سخت و گاهاً تلخی که داشته است، از غصهها و اندوهی که مدتی در زندگی شخصیاش، همدمش بودهاند سخن به میان آورده و اینگونه اشاره نموده که دردهای روحی و روانیاش، بر روی خواب، خوراک و حتی ارتباطش با محیط، تأثیرات به شدت مخربی گذاشته بودند تا اینکه با استفاده از راهکارها و مهارتهایی که سرمنشأ آنها روانشناسی بالینی بوده است و البته آزمایش کردن آنها بر روی خود، موفق به تسکین آنها گشته و متوجه شده است که لزوماً قرار نبوده دردش را از بین ببرد و به جای آن میبایست مرهمی را برای آرام کردن آنها مییافته است.
خوانندهای که با اثر مذکور روبرو میشود به صورتی کاملاً مشهود در مییابد که پس از اتفاقاتی نظیر مرگ و فقدان عزیزان یا داشتههای دیگر، کاملاً طبیعی و محرز است که سوگی پدیدار شود و آنها در عوض آنکه بخواهند خودشان را از آن سوگ دور نمایند باید در آغوشش بگیرند و تجربهاش کنند. در همین راستا پیدا کردن راه حل برای مسأله موجود و یافتن تسکینی جهت رنجی که متحمل شدهاند، اتفاق مدنظر دیواین این است که باید برای هر آدمی که علاقهمند به بهتر کردن شرایط خود میباشد، رخ دهد. نکته بسیار جالبی که از نتایج آموزههای کتاب مطرح میگردد این است که با عمل به آموزههایش در جهت برخورد مناسب با هرگونه درد و اتفاق تلخی، موقعیتهای این چنینی نه تنها برای خود شخص که برای اطرافیان هم قابل تحملتر میگردد زیرا همه انسانها خواهان همدردی، محبت و درک متقابل در رخدادهای مختلف زندگی هستند. به ویژه شرایط چالش برانگیز حیات یک شخص که به معنای واقعی سنگ محکی برای سنجش بلوغ شخصیتی وی میباشد.
دانستن این مفهوم از سوی شخص سوگوار که غصه خوردن و در آغوش کشیدن سوگ به اندازه عشق میتواند ارزشمند باشد و در هنگام غمگین بودن با تمام وجود، هیچکس او را مجنون و دیوانه خطاب نمیکند، نقطه روشن دیگری است که خط بطلانی بر باورهای غلط موجود در برخی جوامع و محیطها راجع به موضوع غم و سوگواری میباشد. انسانی که در رنجهایش غرق میشود ولی تصمیم میگیرد با شیوهای درست و متفاوت با آن روبرو شود، بهترین عملکرد را از خود نشان خواهد داد چنان که هم خودش و هم دیگران را شگفتزده خواهد کرد.
در ادامه میتوانید علاوه بر خلاصه کتاب متنی، به خلاصه صوتی کتاب عیبی ندارد اگر حالت خوش نیست گوش دهید و آن را دانلود کنید:
مگان دیواین (Megan Devine) نویسنده آمریکایی و متولد سال 1970 میلادی میباشد که به عنوان یک روانشناس ماهر و گوینده زبردست هم فعالیت میکند. وی که در سال 2017 پس از انتشار کتاب مذکور به چهرهای محبوب در میان مردم تبدیل شد و مدتها به عنوان روان درمانگر خصوصی به مردم برای رویارویی با مشکلاتشان مشاوره میداد تا اینکه در یک اتفاق ناراحتکننده، همسرش را از دست داد. اگرچه این رویداد در ابتدا برایش بسیار زجرآور بود ولی پس از گذشت زمانی از آن و البته مشورت با تعداد زیادی از همکارانش، اطلاعات و تجاربش را ارتقا بخشید و به نتایجی دست یافت که انتشار کتاب عیبی ندارد حالت خوش نیست، از جمله ثمرههای تلاشش محسوب میشود.
واقعیتی که باید با تمام وجود آن را بپذیریم وجود غمها و رنجهایی است که تمام انسانها بدون هیچگونه استثنایی به دلیل از دست دادن چیزها و اشخاص، در زندگیشان در برهههای مختلف حیاتشان متحمل میشوند، حالا همین افراد و اطرافیانشان از قبیل خانواده، دوستان، بستگان و آشنایانی که با آنها معاشرت و رفت و آمد دارند اگر میخواهند بدانند که واقعاً در چنین زمانهایی باید چه کنند و چه مؤلفههایی را در مواجهه با اتفاقاتی از این دست در رفتارهایشان بروز دهند، خواندن کتاب غنی عیبی ندارد حالت خوش نیست یکی از بهترین توصیهها میباشد.
اثر فوقالعاده کاربردی مگان دیواین با مطالب پربارش را میتوان در 9 فصل جای داد و سرفصلهایی با این عناوین ارائه نمود:
مواجهه با اندوه و فقدان در فرهنگهای مختلف
مسخره بودن وضعیتی که در آن قرار دارید
احساس بد کلمات آرامش بخش
مراحل سوگواری
پاسخ درد، خود درد است
در زمان سوگ، خودتان را تنها نگذارید
عملکرد مغز در ایجاد واقعیت جدید در زمان سوگواری
یافتن تصویر بهبودی شخصی
افرادی که قصد کمک به شخص سوگوار را دارند به چه چیزهایی میبایست توجه داشته باشند
هر سوگی که بر دوش میکشید مهم است بپذیرید که چقدر بد است چقدر سخت است واقعاً هراسناک و وحشتانگیز است و دوام آوردن در آن، غیر ممکن.
وقتی کسی که دوستش داشتید به تازگی فوت کرده چه اهمیتی دارد که الگوهای فرهنگی سوگواری ما معیوب است؟ آخر چه کسی اهمیت میدهد؟ این مسأله به شما مربوط میشود نه کس دیگری.
میتوانیم به زیبایی و ماهرانه واکنش نشان بدهیم نه با سرزنش و میانبر میتوانیم با عشق به یکدیگر پاسخ دهیم حالا هر اتفاقی که میخواهد، افتاده باشد.
بعضی چیزها را نمیتوان درمان کرد فقط باید آنها را به دوش کشید.
فقدان، درست مثل عشق، منفرد است اینکه کسی فقدانی را تجربه کرده باشد حتی اگر فقدانی بسیار مشابه شما باشد به این معنا نیست که لزوماً شما را درک میکند.
زندگی روزمره، سوگ و فقدانهای زیادی را بر ما تحمیل میکند هنوز کارهای انجام نشده بسیاری وجود دارد در راستای شنیده شدن صدای هرکدام از ما، در راستای ارزش دهی و احترام به رنجی که در قلبهایمان داریم و فقدانهایی که با آن مواجه میشویم منتها بحث این کتاب در مورد فقدانهای عادی روزمره نیست.
تنها راه پیش رو گفتن حقیقت در مورد سوگ است: فقدان شما واقعاً همانقدر که فکر میکنید بد است و مردم هر قدر هم تلاش کنند واقعاً به همان بدی که فکر میکنید به فقدان شما واکنش نشان میدهند. شما دیوانه نیستید، اتفاقی دیوانهکننده رخ داده است و شما نیز مانند هر شخص عاقل دیگری به آن واکنش نشان دادهاید.
در این مدتی که از مصیبت وارده به شما میگذرد همه جور حرفی درباره سوگواریتان میشنوید: نمیخواهد این قدر ناراحت باشی، هر اتفاقی دلیلی دارد، حداقل این مدت، او در زندگیات بوده است، تو قوی و باهوش و دانایی و از پس این مصیبت برخواهی آمد، این تجربه، تو را قویتر میکند یا همیشه میتوانی دوباره تلاش کنی و یک شریک دیگر در زندگیات داشته باشی، یک بچه دیگر بیاوری و راهی بیابی که دردتان را به چیزی زیبا و مفید و خوب تبدیل کنی.
زمانی که مرگ ناگهانی یا حادثهای ناگوار در مسیر زندگیتان رخ میدهد همه چیز تغییر میکند، حتی وقتی انتظارش را دارید، مرگ یا فقدان، همچنان غافلگیرکننده است. دیگر همه چیز متفاوت میشود، زندگی که انتظارش را داشتید ناپدید میشود و دود میشود و به هوا میرود. دنیا بر سرتان خراب میشود و دیگر هیچ چیزی منطقی به نظر نمیرسد. زندگی، عادی بود و حالا هر چه هست، عادی نیست. مردمی که پیش از این، عاقل بودهاند حالا برای شما شعار میدهند و نصیحتتان میکنند و سعی میکنند شادتان کنند سعی میکنند دردتان را از شما دور کنند.
ما به هنر نیاز داریم، نیاز داریم که خلق کنیم، این بخشی از انسان بودن است.
درد شما به فضا نیاز دارد فضایی که بتواند خودش را رها کند.
داستانهایی که دیگران از فقدانشان برای هم تعریف میکنند تلاشی است برای اینکه در زمان سوگواری احساس تنهایی نکنید هرچند معمولاً اینطور به نظر نمیرسند.
اتفاقات سخت و دردناک و وحشتناک رخ میدهند .این، طبیعت زنده بودن در این جهان است.
شعار و شادباش، گویی دردی را دوا نمیکند در واقع این نوع حمایت فقط باعث میشود احساس کنید کسی در دنیا شما را درک نمیکند. این درد مانند بریدگی کوچک با کاغذ که نیست، بحران شخصیتی که نیست، لازم نبود این اتفاق بیفتد که بفهمید چه چیزی مهم بوده که هدف زندگتان را پیدا کنید یا حتی برای اینکه بفهمید کسی واقعاً و عمیقاً عاشقتان است.
فکر نمیکردید اینگونه باشد زمان، متوقف شده است هیچ چیز واقعی به نظر نمیرسد ذهنتان نمیتواند جلوی تصویرسازی مجدد رویدادها به امید نتیجهای متفاوت را بگیرد دنیای معمولی و روزمره که دیگران هنوز در آن ساکناند در نظر شما بیرحمانه و ظالمانه است. نمیتوانید چیزی بخورید، نمیتوانید بخوابید، هر وسیلهای در زندگی برایتان مصنوعی میشود، به نمادی از زندگی، آنطور که بود و آنطور که میتوانست باشد، تبدیل میشوید. در اطرافتان جایی نیست که این فقدان، لمسش نکرده باشد.
سوگ هیچ ایرادی ندارد، سوگ امتداد طبیعی عشق است پاسخی سالم و عاقلانه به فقدان. اینکه سوگ، حس بدی به همراه دارد باعث نمیشود بد باشد اینکه شما احساس میکنید دیوانه شدهاید دلیل نمیشود دیوانه باشید.
غلبه بر مشکلات یا تبدیل آن به نعمت، شجاعت یا قهرمان بودن نیست. شجاع بودن یعنی بیدار شدن از خواب در مواجهه با روزی که ترجیح میدهید از خواب بیدار نشوید.
نه ناامیدانه به فنا بروید نه به اجبار، درون مثبت اندیشی مصنوعی بروید که از شما میخواهد قلب خودتان را رها کنید.
وقتی کسی که دوستش میدارید میمیرد فقط او را در حال یا گذشته، از دست نمیدهید، آیندهای را هم که باید میداشتید و ممکن بود با او داشته باشید از دست میدهید.
بچههای شما هرگز دایی بااستعدادشان را نخواهند شناخت، دوست شما هرگز کتاب تمام شده شما را نخواهد دید.
آدمهایی که در حاشیه زندگیتان قرار داشتند ممکن است قدم جلو بگذارند و طوری از شما حمایت کنند که فکرش را هم نمیکردید.
سوگ، مشکل نیست که به راه حل نیاز داشته باشید بلکه تجربهای است که به حمایت نیاز دارید.
نویسنده |
مگان دیواین |
مترجم |
سیده سارا ضرغامی و آرزو مومیوند |
ناشر |
میلکان |
شابک |
9786008812845 |
موضوع |
مواجهه با اندوه و فقدان در فرهنگی که این ها را برنمی تابد |
ردهبندی کتاب |
روانشناسی (فلسفه و روانشناسی) |
زبان نوشتار |
فارسی |
قطع |
رقعی |
نوع جلد |
شومیز |
گروه سنی |
بزرگسال |
تعداد جلد |
1 |
تعداد صفحه |
|
وزن |
210 گرم |