هنر و علم خودشناسی اثر پیتر هالینز

معرفی و دانلود کتاب هنر و علم خودشناسی اثر پیتر هالینز رایگان به همراه خلاصه کتاب

هنر و علم خودشناسی کتابی بسیار کاربردی در زمینه خودشناسی می‌باشد که پیتر هالینز با قلم قدرتمندش آن را تالیف نموده و مخاطبانش را با بهترین روش‌ها با نظریات مرتبط با حوزه شخصیت آشنا کرده است. انسان‌های ساکن در این کره خاکی بیش از هر چیز دیگری داشتن یک زندگی معنادار را جستجو می‌کنند اما بسیاری از آن‌ها با پیش فرض‌های اصلی این هدف آشنا نیستند. هالینز می‌خواهد به چنین اشخاصی بگوید که تا به خودآگاهی کافی نرسند و شناخت مناسبی از خود و صفاتشان نداشته باشند متوجه نخواهند شد که مقصود اصلی‌شان از حیات چیست. البته فراموش نشود که شناخت هویت انسانی گام اول در مسیر دستیابی به اهداف متناسب با یک زندگی هدفمند می‌باشد. دغدغه نویسنده در کتاب پیش رو به بیان دیگر این موضوع می‌باشد که اگر آدم‌ها اطلاعات دقیقی از خودشان و رفتار‌هایشان نداشته باشند چگونه می‌توانند دلایل اصلی رسیدن به جایگاه کنونی در زندگی و اجتماع را کشف کنند؟ یا چطور قادر خواهند بود نیاز‌هایشان در شرایط گوناگون را شناخته و نسبت به رفع آن‌ها اقدام نمایند؟

در دنیای امروز و در محیط‌های متنوع نظیر مدرسه، محل کار، خانواده، اماکن عمومی و تفریحی، هر یک از انسان‌ها دارای شخصیتی می‌باشند که شکل‌گیری آن با ریشه‌هایی مرتبط خواهد بود ریشه‌هایی که اگر قرار باشد شخصیت یک فرد، تغییراتی در آن رخ دهد، باید مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته و سپس در جهت تغییراتی که مدنظر می‌باشند روی آن‌ها عملیاتی صورت گیرد. در این حال دستورالعمل کم نظیر پیتر هالینز خواننده علاقه‌مند به این مبحث را با راه حل‌هایی آشنا و دمخور می‌سازد که با بکارگیری مداومشان، شناخت و تغییر و تحول را می‌تواند در مدت زمانی مشخص و نه چندان طولانی میسر سازد. شایان ذکر است که روند بررسی و ایجاد تغییرات باید برای هر شخصی به یک سبک زندگی تبدیل شده و هرگز ر‌ها نگردد چرا که با کم توجهی یا بی‌توجهی به نقاط ضعف شخصیتی مجدداً تلاش‌های افراد بیهوده خواهد بود و متاسفانه علی رغم کوشش قبلی انسان به جایگاه نامناسب گذشته‌اش باز می‌گردد.

دانلود کتاب هنر و علم خودشناسی

در ادامه می‌توانید علاوه بر خلاصه کتاب متنی، به خلاصه صوتی کتاب آدم های سمی گوش دهید و آن را دانلود کنید:


دانلود pdf کتاب هنر و علم خودشناسی

درباره پیتر هالینز

پیتر هالینز (Peter Hollins) نویسنده و محقق روانشناسی مطرح آمریکایی است که در رشته روانشناسی از دانشگاه فارغ التحصیل گردیده و سال‌ها با افراد مختلفی در رابطه با تحقیقاتش صحبت‌ها و جلساتی داشته است. از کار‌های معروف و محبوب او می‌توان به «ساخت یک ذهن بهتر»، «علم خودشناسی» و «تمام کن آنچه را که شروع کرده‌ای» اشاره کرد.

کتاب هنر و علم خودشناسی مناسب چه افرادی است؟

دوستداران کتاب‌های بسیار سودمند در حوزه رشد و موفقیت فردی به ویژه افرادی که می‌خواهند پیش از هر قدمی، خودشناسی و شخصیت‌شناسی را مورد کنکاش قرار دهند می‌بایست اثر برجسته هالینز را مورد مطالعه قرار دهند.

فهرست کتاب

کتاب هنر و علم خودشناسی پس از مقدمه‌هایی از نویسنده و مترجم در 9 فصل که در پایان هر فصل خلاصه‌ای از آن‌ها تهیه شده است مطالبش را طبقه‌بندی نموده و عناوین فصول بدین شرح می‌باشد:

  • ریشه‌های هویتی و شخصیتی

  • مدل پنج عاملی شخصیت

  • کرسی، بریگز و مایرز

  • آثار ناخودآگاه تربیتی

  • محیط یا سرشت

  • داستان‌هایی که خودمان خلق می‌کنیم

  • پرسش‌های خودآگاه‌کننده

  • تغییر موثر

  • سایر مدل‌های خودشناسی

بخش‌هایی از کتاب هنر و علم خودشناسی

آدلر معتقد است فرزند نخست معمولاً توجه بسیاری را از سوی خانواده دریافت می‌کند اما این دریافت توجه زیاد فقط تا زمانی به طول می‌انجامد که فرزند دوم خانواده متولد می‌شود در چنین شرایطی به تعبیر آدلر فرزند نخست ناگهان احساس می‌کند که جایگاه رفیع قبلی‌اش را از دست داده است این وقایع به طور ناخودآگاه روی رفتار، منش و شخصیت فرد در دوران بزرگسالی تاثیرگذار است.

جالینوس براساس عناصر چهارگانه اصلی آب، باد، خاک و آتش رفتار را در چهار الگوی گرم یا سرد و خشک یا‌ تر دسته‌بندی کرد. جالینوس علاوه بر این معتقد بود ایده‌آل‌ترین حالت برای رفتار و شخصیت یک فرد تعادل میان این اجزاست و در پی اثبات این فرضیه بسیار تلاش کرد. او به این نتیجه رسید که شخصیت ایده‌آل از تعادل میان اجزای گرم یا سرد با خشک یا‌ تر به دست می‌آید با این حال جالینوس متوجه شد که الگوی رفتاری اغلب افراد در عمل از چنین تعادلی پیروی نمی‌کند به همین دلیل بعد‌ها هرکدام را تحت عنوان یک کد یا مشرب مشخص کرد.

فروید بر این باور بود که روان هر فرد توسط این سه عنصر، ناخودآگاه کنترل می‌شود علاوه بر این فروید معتقد بود هر کدام از این اجزا تاثیر مشخصی روی یکدیگر دارند و از تاثیر آن‌ها روی هم شخصیت یک فرد شکل می‌گیرد. مشابه نظریه مزاج‌ها فروید نیز اعتقاد داشت در صورتی که تعادل هر کدام از این سه جز در روان فرد بر هم بخورد نتیجه آن ایجاد اختلال در شخصیت خواهد بود.

فرض کنید دو کودک دوقلو داریم اگر یکی از آن‌ها را در بدو تولد در شهر کوچک من بگذارید و دیگری را در نیویورک و صبر کنیم تا این دو بزرگ شوند آیا کودکی که در نیویورک بزرگ شده به حکم غریزه‌اش فردی بدخلق و عبوس می‌شود؟ آیا این دو به واسطه ارتباط معجزه‌آمیز بیولوژیک، خلق و خوی یکسانی خواهند داشت؟ یا اینکه محیط به رفتار آن‌ها شکل می‌دهد و باعث ایجاد تفاوت در آنان می‌شود؟ این پرسشی است که هنوز به روشنی پاسخ آن را نمی‌دانیم.

آلفرد آدلر نظریه‌ای را مطرح کرد و در آن تاثیر ترتیب زمانی تولد فرزندان خانواده را بر شخصیت آن‌ها توضیح داد. طبق تعریف، ترتیب زمانی تولد یعنی اینکه چندمین فرزند خانواده هستید. به نظر می‌رسد به طور پیش فرض هر کدام از فرزندان خانواده ویژگی‌های شخصیتی خاصی داشته باشند. مثلاً اعتقاد بر این است که فرزند اول معمولاً فشار بیشتری را از جانب والدین متحمل می‌شود او به عنوان الگوی فرزندان دیگر خانواده باید مسئولیت‌پذیر و سخت کوش باشد. در عوض، فرزندان آخر فشار یا ساختار کمتری را از سوی والدین تحمل می‌کنند و احتمالاً آزادی عمل بیشتری خواهند داشت. این ایده ممکن است در مجموع صحیح باشد اما وقتی در مورد تاثیر ترتیب تولد روی شخصیت افراد صحبت می‌کنیم لازم است نگاه دقیق‌تری به موضوع داشته باشیم.

حالا بیایید کمی دقیق‌تر به خصوصیات فرزند اول خانواده نگاهی بیندازیم، آدلر بر این باور بود که فرزندان اول معمولاً افرادی کمال گرا خواهند بود و نیاز مداوم به دریافت تایید و تحسین دارند این باعث می‌شود آن‌ها به مرور تبدیل به افرادی دقیق، منضبط، سخت کوش و مسئولیت‌پذیر شوند که در اغلب موقعیت‌های اجتماعی نقش فرد ارشد و مسلط بر امور را دارند. آدلر می‌گفت فرزندان اول خانواده توجه تمام و کمال پدر و مادر را با تولد فرزندان بعدی از دست می‌دهند بنابراین تلاش می‌کنند به هر طریق ممکن دوباره این توجه را بدست بیاورند آن‌ها حتی ممکن است تمام عمرشان را به این کار اختصاص دهند.

منظور از مردم، شهروندان و ساکنان عادی شهر است نه لزوماً افراد بی‌خانمان و بی‌سرپناه در واقع پیش زمینه من و جایی که از آن آمده بودم دقیقاً همینجا بود که به چشم می‌آمد در یک شهر کوچک احتمال اینکه قدم به قدم یک آشنا ببینید خیلی زیاد است چون تقریباً همه یکدیگر را می‌شناسند. آنجا، همه فک و‌فامیل‌هایتان هستند و آن‌ها را می‌بینید. به نوعی می‌شود گفت شما دیگر احساس غریبگی یا ناشناس بودن نمی‌کنید مشغول هر فعالیتی که باشید بقیه شما را می‌بینند و به رسمیت می‌شناسند.

در ارتباطات بین فردی و خصوصاً رابطه عاطفی نیز وضع به همین ترتیب است و به نظرم می‌آید که ازدواج تبدیل به فرآیندی خودکار و خود به خودی شده است. دلیل خیلی از افراد برای ازدواج کردن این است: ازدواج می‌کنم چون بقیه هم دارند ازدواج می‌کنند اما وقتی از این شخص می‌پرسی چرا ازدواج کردی و چرا این فرد را به عنوان همسر و همراه انتخاب کردی پاسخی ندارد زیرا خودش هم دقیقاً نمی‌دانسته که باید چه کسی را با چه ویژگی‌هایی انتخاب کند تا بیشترین تناسب و هماهنگی را با او داشته باشد. چرا ما این معیار‌ها را نمی‌شناسیم؟ چرا به ما نگفته‌اند که تیپ شخصیتی و عاطفی طرف مقابلمان را چطور بشناسیم و از کجا بفهمیم بیشترین تناسب و سازگاری را با کدام فرد و به چه دلیل خواهیم داشت؟

مشخصات کتاب هنر و علم خودشناسی

مشخصات
نویسنده پيتر هالينز
مترجم آرسام هورداد
ناشر نوين
شابک 9786008738527
موضوع خودشناسی
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
گروه سنی بزرگسال
تعداد جلد 1
تعداد صفحه 156
وزن 202 گرم

نظرات کتاب هنر و علم خودشناسی

  • مسعود خانی مسعود خانی

    کتاب جامع خوبی بود و مجموعه‌ای قابل قبول که با وجود خلاصه بودن، جامع و کامل بود حتی موصوعات خود شناسی رو از نگاه انواع افراد شاخص علم روان شناسی بررسی کرده بود و دیدگاه هرکدوم رو به طوری تشریح کرد که هر کسی میتونه باهاش ارتباط برقرار کنه و کاملا برای شروع مناسبه....

  • کاربر کاربر

    موجود کنید لطفاً

  • محمد کوهانی محمد کوهانی

    عالی و مفید

  • علیرضا خورشیدزاده علیرضا خورشیدزاده

    پیدا کردن این کتاب جاهای دیگه سخت بود

  • کاربر کاربر

    بسیار خوب..

  • آرمان کلاه زری آرمان کلاه زری

    کتاب خیلی خوبیه

  • مهدی بهمنی مهدی بهمنی

    بسیار مختصر و مفید تیپ های شخصیت را به خوبی بیان می کند.

  • اعظم صادقی اعظم صادقی

    دوستان من خیلی تعریف این کتاب و شنیدم. از دیجی تهیه کردم. سریع خوندمش. برای من مطالب تازگی نداشت چون من قبلا رشته علوم تربیتی میخواستم امتحان بدم کلا این تئوری هارو تو کتابهای ارشد خونده بودم. شاید برای عزیزی که تازه شروع به خوندن مطالب روانشناسی کرده خوب باشه. ولی در کل کتاب خوبیه و چند تا نکته ازش یاد گرفتم . مرسی دیجی

  • امیر قاسمی گیو امیر قاسمی گیو

    یک کتاب مناسب برای شروع خودشناسی.

  • شقايق  داودي شقايق داودي

    این کتاب رو بشدت پیشنهاد میکنم

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب هنر و علم خودشناسی