
دانلود کتاب آیین دوست یابی اثر دیل کارنگی رایگان
- نویسنده: دیل کارنگی
- مترجم: سوزان خدیو
- ناشر: سپهر ادب
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 223
- سال انتشار: 1936 میلادی
- افتخارات: -
دیل کارنگی در کتاب آیین دوستیابی بیان میکند که برقراری ارتباط با دیگران چیزی فراتر از یک هنر میباشد. موردی که در مواردی همچون کسب درآمد بیشتر و بهتر کردن شرایط زندگی، نقشی بسیار حیاتی را ایفا میکند. در ابتدای کتاب، کارنگی از قدرت تحسین دیگران و جایگزینی آن با انتقاد کردن میگوید که چگونه باعث برجسته شدن ویژگیهای خوب آدمها میگردد. اینکه در دوستیهایمان به طرف مقابل حس مهم بودن را القا نماییم نکته دیگری است که مؤلف به آن اشاره میکند و اذعان مینماید که در نبودش، زندگی افراد به نابودی حتی کشیده خواهد شد. نویسنده، پا فراتر میگذارد و عاشق مردم بودن یعنی اینکه آنها را در هر مقامی که هستند فارغ از پایین یا بالا بودن عنوان شغلی و اجتماعیشان بپذیریم و رفتارمان با آنها به بهترین شکل ممکن باشد را خیلی مهم قلمداد میکند.
وی معتقد است با یک لحن بسیار دلنشین در هنگام صحبت با افراد مختلف، تبریک گفتن تاریخ تولدشان و حتی تشکر بابت کوچکترین لطفی که از آنها به سمت شما روانه میشود هم میتوان جایگاهی ویژه را در قلب آنها برای خود باز کرد. غافل نشدن از قدرت لبخند، آموزهای دیگر است که در اواسط کتاب بر آن مهر تأییدی میخورد. مسری بودن لبخند حتی در سختترین و سنگینترین لحظات و جوها و تبدیل فضای ناراحتی به محیطی آرام و خوشایند، اتفاقی فوقالعاده است که انسان با داشتن این گنج، قادر به رقم زدنش خواهد بود. مورد خطاب قرار گرفتن انسانها در نامهها و یا به عبارتی مکاتبهها و مکالمهها و همچنین شنونده بودن در مقابل حرفها و درخواستهایی که دارند هم از اهمیت بالایی در نزد دیل کارنگی برخوردار است که به روش خودش با جزئیات و مثالهایی از ضرورت وجود آنها در ایجاد دوستی، سخن به میان آورده است.
با مردم در مورد خودشان و علاقهمندیهایشان صحبت کنید زیرا تقریباً تمامی آدمها به شدت دوست دارند از علایقشان بگویند. لذا بابی برای گفتن آنها از خودشان باز میشود و ارتباطی بیبدیل میان آنها و شما شکل میگیرد. همانطور که تا به اینجا نویسنده از راههای مثبت برای ایجاد ارتباط دوستی سخن گفته است، از عیوبی هم در ادامه میگوید که با وجودشان، دوستی ناممکن میگردد. برای مثال وارد شدن در یک مجادله و بحث که عموماً نتیجهای ندارد و دو طرف یک مجادله فکر میکنند که حق با آنها است نتیجهای جز تبدیل کردن دوستانی دلسوز به دشمنانی سرسخت نخواهد داشت و همینطور جنگیدن با نظرات دیگران، از انسان یک موجود مستبد میسازد که دیگران هیچ علاقهای به همنشینی با او و شنیدن سخنانش نخواهند داشت. روشی ساده و کاربردی که کارنگی در این کتاب مطرح میکند، قدمهای دیگری هم دارد که شما پس از خواندن کامل کتاب با آنها آشنا میشوید و به عمق مطلب بیشتر پی خواهید برد و به پیشنهاد خودش این اثر مکتوب را باید چندین باره مطالعه کرد و آموزههایش را در مکانها و زمانهای مختلف به عمل بست.
در ادامه میتوانید علاوه بر خلاصه کتاب متنی، به خلاصه صوتی کتاب آیین دوست یابی گوش دهید و آن را دانلود کنید:
دیل کارنگی (Dale Carnegie) نویسنده ماهر در زمینه خودباوری و خودیاری در روز 24 نوامبر سال 1988 در میزوری ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. وی مدتی را به تحصیل در کالج وارنزبرگ پرداخت و سپس از فنون آموزگاری به هنر تغییر رشته داد. آثار مثال زدنی ای از او مانند: «لینکلن ناشناخته»، «پنج دقیقه بیوگرافی» و «واقعیتهای ناشنیده افراد معروف»، به جا مانده است که موجب شهرت بسیاری برای او گشتهاند. این شخصیت مشهور در روز اول نوامبر سال 1955 در فارست هیلز، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
انسانهایی که در بیشتر مواقع حسرت این را میخورند که چرا نمیتوانند در بحثها پیروز شوند و علاوه بر این، علاقهمند هستند خیلی زود بتوانند دوست پیدا کنند و حتی به عنوان یک شخصیت دوست داشتنی نام برده شوند، خواندن این کتاب به آنها توصیه میشود.
مطالب کتاب آیین دوستیابی به 4 فصل اصلی تقسیم میشوند که هرکدام از این فصول، زیرمجموعههای خودشان را دارند که بخشهای بسیار کوچکی را شامل میشوند. در اینجا به عنوان 4 فصل اشاره میکنیم:
اگر میخواهید عسل بردارید به کندو لگد نزنید
شش روش برای وادار کردن افراد که شما را دوست داشته باشند
چگونه افراد را در مسیر تفکر خودتان وارد نمایید
اصول رهبری خوب
محبت صادقانه را از سگ آموختم هنگامی که با دیدن صاحبش از فرط خوشحالی، بالا و پایین میپرد و خوشحالی خود را عیان میکند.
گاهی اوقات انسانها صرفاً به دو گوش شنوا نیاز دارند که بتوانند به راحتی صحبتهای خودشان را انجام دهند.
هنر گوش دادن را یاد بگیرید گاهی اوقات فرصتها به آرامی در میزنند.
همواره دیگران را تشویق کنید خطاهایشان را کوچک و کاری که میخواهید انجام دهند، آسان جلوه دهید.
مسیر مستقیمی که ما را وارد قلب دیگران میکند این است که درباره چیزهایی صحبت کنیم که برای آنها بیشترین اهمیت را دارد نه چیزهایی که برای خود ما مهم هستند. اگر همیشه تلاش کنید چیزها را از دیدگاه دیگران ببینید و درباره چیزهایی که آنها علاقه دارند، صحبت کنید، در این صورت افراد بسیار زیادی تمایل خواهند داشت با شما ارتباط داشته باشند.
اگر بتوانید پیشبینی کنید که چه موضوعی بیش از همه به قلب شنوندهتان نزدیک است و درباره آخرین پیشرفتها در آن حوزه صحبت کنید در این صورت، افراد از این که شما تا چه اندازه به مسائل مهم زندگی آنها اشراف دارید شگفتزده میشوند و دوست دارند ساعتها با شما صحبت کنند. این، هنر سازگار کردن خود با افرادی است که میخواهید آنها را تحت تأثیر قرار دهید.
حقیقت این است که همه کسانی که با آنها روبرو میشوید تصور بالایی از خود دارند و دوست دارند در نظر خود، آدمهای فداکار و خوب و غیر خودخواه باشند. جی پیر پونت مورگان در یکی از مقالات تحلیلی خود مینویسد: هر شخص معمولاً برای کاری که انجام میدهد دو دلیل دارد: یکی که به نظر خوب میآید و یکی که واقعی است.
توماس در این مورد میگوید: تجربه به من آموخته است که وقتی نتوانیم هیچ اطلاعاتی در مورد مشتری داشته باشیم بهتر آن است که مبنا را بر این فرض بگذاریم که او آدمی صادق، درستکار و آماده برای پرداخت دیون خود میباشد البته چنانچه بتوان او را متقاعد کرد که این دیون درست هستند به عبارت دیگر همه مردم خواهان انجام تعهداتشان و صادق هستند.
هنگام صحبت با مردم، صحبت را با چیزهایی که در مورد آنها اختلاف نظر دارید آغاز نکنید. همراه با تأکید و حفظ تأکید با چیزهایی شروع کنید که بر سر آنها با هم توافق دارید در صورت انتقاد، تأکید کنید که هر دو خواهان یک نتیجه هستید و اینکه تنها اختلافاتتان بر سر روشهاست نه هدف.
یک سخنران ماهر سعی میکند در آغاز سخنرانی، تعدادی جواب مثبت دریافت کند این امر موجب میشود فرآیند روانی شنوندهها در جهت مثبت حرکت کند این روش یعنی دریافت پاسخهای مثبت، روشی بسیار ساده است ولی در کمال حیرت میبینیم که اصلاً مورد توجه قرار نمیگیرد.
سقراط یکی از بزرگترین فلاسفه جهان است او کاری کرد که معدود مردانی در طول تاریخ قادر به انجام آن بودند. او مسیر تفکر انسان را عوض کرد و اکنون 25 قرن بعد از مرگش او به عنوان داناترین انسان عادی که بر افکار جهانیان تأثیرگذار بوده شناخته میشود. چینیها ضرب المثلی دارند که حاوی قرنها دانش شرق است: آن که آرام میرود، بسیار میرود.
اگر میبینی کسی به روی تو لبخند نمیزند علت را در لبان فروبسته خودت جستجو کن.
برای رسیدن به آرامش باید پردهای آهنین روی گذشته و آینده کشید و صرفاً به زمان حال فکر کرد.
با دیگران بخند نه بر دیگران، دیگران را همانگونه که هستند بپذیر.
در عالم هستی برای وادار کردن افراد به انجام کار فقط یک راه وجود دارد، آیا تاکنون به این راه اندیشیدهاید؟ اگر نه، من برایتان میگویم. آن راه یا وسیله این است که باید میل به انجام آن کار را در فرد مزبور به وجود آورید، به یاد داشته باشید جز علاقهمند کردن فرد و ایجاد انگیزه در او، راه دیگری وجود ندارد. تنها راهی که به کمک آن میتوانید کسی را به انجام کاری وادار کنید این است که آن چه را که میخواهد به او بدهید.
نویسنده |
دیل کارنگی |
مترجم |
سوزان خدیو |
ناشر |
سپهر ادب |
شابک |
978-964-9923-84-0 |
موضوع |
روانشناسی |
ردهبندی کتاب |
روانشناسی (فلسفه و روانشناسی) |
قطع |
رقعی |
نوع جلد |
گالینگور |
گروه سنی |
بزرگسال |
تعداد جلد |
1 |
تعداد صفحه |
223 |
وزن |
300 گرم |