
دانلود کتاب بیشعوری اثر خاویر کرمنت رایگان
- نویسنده: خاویر کرمنت
- مترجم: دکتر رویا امامی میبدی
- ناشر: نشر ایرمان
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 220
- سال انتشار: 1990 میلادی
- افتخارات: -
خاویر کرمنت کتاب بیشعوری را با جملهای بر روی جلد آن به انسانهای بسیاری در دنیا معرفی میکند: راهنمای عملی شناخت و درمان خطرناکترین بیماری تاریخ بشریت. از عنوان اثر همانطور که برمی آید نویسنده خوش فکرش قصد دارد پدیدهای به نام بیشعوری را در دنیای امروز مورد بررسی و کنکاش قرار دهد. البته با زبانی طنز و آوردن نمونههای گوناگون برای تفهیم بهتر مطلب به خوانندگان. وی بیشعورها را آدمهای باهوشی میداند که با خودخواهی و اعتماد به نفس کاذبشان فکر میکنند فقط خودشان هستند که اهمیت دارند. او به کلی گویی نمیپردازد بلکه در تقسیمبندی اولیه، بیشعورها را به 5 دسته مجزا تفکیک میکند و سپس زیرشاخههایی برای آنها ارائه مینماید و پس از مطرح کردن مسأله موجود، به دادن راه حلها میپردازد. میتوان این کتاب را به نوعی یک کتاب روانشناسی هم دانست که زبان طنزش بر تأثیرگذاریاش میافزاید و همین موضوع باعث شهرت و فروش فراوان آن از لحظه چاپ تاکنون شده است.
کار زیبایش در ابتدای داستان این است که خود را یک بیشعور میداند و بر خلاف اعتقاد بسیاری از پزشکان حوزه رفتارشناسی، این بیماری را قابل درمان و علاج میداند. خواننده وقتی جلوتر پیش میرود و با تعاریفی همچون بیشعور مدنی، بیشعور مقدس مآب، بیشعور دیوان سالار و مواردی از این دست برخورد میکند، به دید عمیق مؤلف، بیشتر پی میبرد. کرمنت پا پس نمیکشد و قدرت گرفتن بیشعورها در جوامع و روابطی که آنها در اجتماع دارند را هم به تفصیل مورد بحث قرار میدهد. او هوشمندانه طوری مشخصههای اینگونه افراد را ارائه میکند که خود خواننده ضمن مطالعه اثر، خودش را به ناگاه با شخصیتهای داستان مقایسه میکند تا متوجه شود خودش هم جزء این افراد است یا نه.
نقطه عطف کتاب از دیدگاه بسیاری از منتقدین، مانور نویسنده بر روی پذیرش بیشعوری از سوی فرد بیشعور است که خاویر کرمنت آن را مهمترین بخش میداند و معتقد است تا این قسمت صورت نپذیرد نمیتوان به مراحل بعدی رفت و بیماری را درمان کرد. داستانهای گوناگون مطرح شده از سوی گوینده، صرفاً تخیلی هستند و اشاره به شخص خاص یا ماجرایی در دنیای واقعی ندارند ولی خوب موجب همذات پنداری ما میگردند. زیرا با خواندن آنها مواردی که در اطرافمان رخ میدهد را به یکباره به یاد میآوریم چون خود خلقکننده اثر هم مثل بقیه انسانها در دنیای امروز و در میان مردم زندگی میکند و با مسائلی این چنینی آنقدر برخورد داشته است که نشانههایشان را در قالب داستانها بیان مینماید.
از دیگر نکات جالب قدم زدن در خطوط این کتاب آن است که بعضا متوجه نگرانی نویسنده میشوید. او به زبانی مستقیم و غیر مستقیم به مسری بودن بیماری بیشعوری اشاره مینماید و خواستار آن است که دنیا را از دست آنها نجات دهیم وگرنه نابود میشود. عقیده مشترکی که پس از اتمام مطالعه کتاب مذکور بین خواننده و نویسنده شکل میگیرد، این خواهد بود که بیشعوری عارضه خطرناکی است که توسط افراد بیشعور و به صورت آگاهانه در جامعه اتفاق میافتد و به همین دلیل، غلبه بر آن مشکل است. بخصوص که تاکنون راه حلهای علمی برای آن ارائه نشدهاند. البته که این گفتهها همه ما را نگران میکند اما نگران شدن و در صدد حل کردن این چالش به مراتب بهتر از ندانستن و کوتاه آمدن در مقابل آن است.
در ادامه میتوانید علاوه بر خلاصه کتاب متنی، به خلاصه صوتی کتاب بیشعوری گوش دهید و آن را دانلود کنید:
خاویر کرمنت یک نویسنده و روانشناس آمریکایی است که خیلیها او را در ایران با اثر مذکور که در حال معرفیاش هستیم میشناسند. اگرچه کارهای دیگری از او در بازار کتاب ایران، ترجمه و به چاپ رسیدهاند از جمله «بیشعورهای ابدی»، «بیشعورهای گردن کلفت» و «بیشعوری بس است دیگر». از زندگینامه این نویسنده تأثیرگذار اطلاعات زیادی در دسترس نیست و گفته شده که او پزشکی است که پس از مشاهده نشانههای مربوط به شیوع گسترده بیماری بیشعوری در دنیا، تصمیم میگیرد وارد حوزه روانشناسی شود و به تحقیقات گستردهای بپردازد و نتیجه آنها را در قالب آثار گوناگونی منتشر و اطلاعرسانی نماید.
انسانها چه بیشعور باشند و چه در ارتباط با افراد بیشعور روزهای زندگی خود را بگذرانند بدون تردید باید بیشعوری را به عنوان یک راهنما انتخاب کرده و همچون دستورالعملی راهگشا آن را به کار ببندند البته که این کتاب آنقدر محبوب است که بعید است مردم آن را نشناسند حتی آنهایی که شاید خیلی هم کتابخوان نباشند. این کتاب به عدهای هم که احتمالاً مفهوم بیشعوری را تاکنون سطحی درک کردهاند پیشنهاد میشود تا با ابعاد عمیقتری از آن آشنا گردند.
کتاب پیش رو متشکل از 5 بخش و 24 فصل میباشد برای آنکه در حوصله بگنجد این 5 بخش را با توضیحاتی مختصر معرفی میکنیم: بخش اول با عنوان چه کسی بیشعور است، خواننده را متوجه آن میکند که مشخصات یک فرد بیشعور چیست، بخش دوم روشنکننده انواع بیشعوری میباشد. بخش سوم برای جامعهای که بیشعور میشود سؤالاتی مطرح مینماید. در بخش چهارم به زندگی افراد بیشعور میپردازد و مخاطب را بیشتر با آنها آشنا میکند و بخش پنجم راهکارهایی برای رهایی و نجات از بیشعوری ارائه میکند.
یکی از خصلتهای این بیشعورها این است که خود را چنان برگزیده خداوند میدانند که حتی هاله نورانی دور سرشان را هم میبینند.
ببین چه تو بیشعور باشی چه نباشی واقعیت این است که خیلی از مردم بیشعورند. بیشعوری چیزی است مثل چپ دست بودن، قابل درمان هم نیست. بهتزده شده بودم پرسیدم: پس اگر علم روان پزشکی نتواند مشکل بیشعوری یک نفر را حل کند، فایدهاش چیست؟
خیلی دوست دارم که آدمهای لطیف، متشخص و درستکاری که انگار برای شکست خوردن آفریده شدهاند را از میدان به در کنم. معتقدم که بزرگترین وظیفه من در زندگی آن است که به این موجودات احساساتی و رقتانگیز یاد بدهم که کم نیاوردن یعنی چه.
بسیاری از مردم عقیده دارند: شاید من نتوانم بیشعوری را تعریف کنم اما قطعاً وقتی بیشعوری را ببینم میشناسمش و این، سخن درستی است، تقریباً همه در این امر اتفاق نظر دارند که یک بیشعور کسی است که رفتار وقیح و نفرتانگیزی را به صورت کاملاً ارادی و عمدی از خود بروز میدهد و از ایجاد اختلالی که در کارها به وجود آورده و آزاری که به دیگران رسانده قلبا بسیار خوشحال است.
یکی از بیشعورهای تحت درمان میگوید: تا زمانی که شروع به درمان نکرده بودم، هیچ تصوری از اینکه چند نفر دیگر بیشعور هستند نداشتم اما مدتی که گذشت فهمیدم که تمام دوستانم هم بیشعور هستند ولی وقتی بهشان پیشنهاد کردم که با من در جلسات درمانی شرکت کنند فقط مثل بیشعورها به من خندیدند.
بعضی از بیشعورها این بیماری را از والدین بیشعورشان میگیرند عدهای را مافوقها و همسران بیشعورشان آلوده میکنند. برخی قربانی آئینهای بد هستند و برخی با گذراندن دورههای آموزشی خودباوری و بالابردن اعتماد به نفس به بیشعوری مبتلا میشوند. ردیابی موارد دیگر مشکلتر است اما معمولاً گوش دادن به موسیقی پانک راک، تماشای شوهای تلویزیونی یا عضویت در شبکههای کابلی هم بیتأثیر نیست.
تمام بیشعورها نسبت به بیشعوریشان تعصب دارند و سعی میکنند با توجیه و دلیل تراشی برای وقاحت و مردمآزاریشان در بیشعوری خود ثابت قدم باشند. به همین خاطر جرات نمیکنند حتی یک لحظه از موضع خود عقب بنشینند مبادا آن اندک وجدانی که در وجودشان باقی مانده مجبورشان کند که با خودشان رودررو شوند.
احتمالاً سختترین لحظات عمر یک بیشعور وقتی است که لازم باشد با دیگران شاد باشد یا دیگران را شاد کند. یکبار که یکی از عمههای بیشعورم را برای شام شب کریسمس دعوت کرده بودم، او حاضر شد دلایلی را که بخاطر آنها نمیتوانست ذرهای احساس شادی داشته باشد را به من بگوید اما درست در همان لحظهای که همه شروع به گفتن تبریک و کریسمس مبارک به همدیگر کرده بودند، تا من را دمغ کند.
یکی از بیمارانم میگفت: تنها چیزی که در زندگیام همیشه عاشقانه آن را انجام دادهام، نفرت از شوهرم بوده، الان واقعاً از کشتنش متأسفم و زندگی بدون او به نظرم خیلی پوچ و خالی میرسد دیگر نمیدانم با کی باید چکار کنم.
اگر بیشعورهای مقدس مآب نمیتوانند هیچ چیز خوبی در دیگران ببینند در مقابل عدهای هم هستند که نمیتوانند هیچ چیز بدی در آدمها ببینند و آنها کودکان عصر جدید هستند. آدمهایی که در نهایت خوش بینی معتقدند که همه چیز جهان در نهایت کمال است و هیچ مشکل بزرگی وجود ندارد.
یکی از حوزههای مهم اجتماعی که ویژگیهای بیشعوری را میتوان در آنجا دید، حوزهی تجارت است. مهمترین عامل آلودگی تجارت به بیشعوری، رابطه تنگاتنگ آن با صنایع نظامی است، بده بستان خوبی بین این دو برقرار است به طوری که به نظر میرسد همزمان دستشان توی جیب هم باشد.
باید قبول کنیم که هر کس یا گروهی که یک نسل از بچهها را از آموزش و پرورش خوب محروم کند تا به اهداف خود برسد، بیشعور تمام عیار است.
تنها راه بهبود کیفیت آموزشی، بیرون کردن بیشعورها از نظام آموزشی و بازگرداندن اهداف اصلی آموزش و پرورش، یعنی آموختن فکر کردن، خواندن و نوشتن به بچهها است.
هیچکس دوست ندارد قبول کند که یکی از دوستانش ممکن است بیشعور باشد اما چنین چیزی هست، متأسفانه دنیای دوستی بیعیب و نقص نیست. بعضی وقتها آنها مدتها بعد از آغاز دوستیشان با ما به بیشعوری مبتلا میشوند.
نویسنده |
خاویر کرمنت |
مترجم |
دکتر رویا امامی میبدی |
شابک |
9786009748136 |
ناشر |
ایرمان |
موضوع |
رمان |
ردهبندی کتاب |
مدیریت (علوم اجتماعی) |
قطع |
رقعی |
نوع جلد |
شومیز |
تعداد صفحه |
220 |
تعداد جلد |
1 |
وزن |
250 گرم |