
دانلود کتاب چهار میثاق اثر دون میگوئل روئیز رایگان
- نویسنده: دون میگوئل روئیز
- مترجم: دل آرا قهرمان
- ناشر: ذهن آویز
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 114
- سال انتشار: 1997 میلادی
- افتخارات: -
میثاق به چه معناست؟ اگر معنای لغویاش را در نظر بگیریم به معنی عهد و پیمان خواهد بود و حال چرا این کلمه در اینجا تا به این حد اهمیت پیدا کرده است؟ دون میگوئل روئیز در اثر چهار میثاق معتقد است که اکثر انسانها در محیطی پرورش یافتهاند که عهدها و زنجیرهای گوناگونی بر آنها تحمیل گردیده و باعث شده است که سرمنشأ رفتارهای آنها در مواجهه با موقعیتهای متفاوت، محدودیتهای ذهنی باشند که در نتیجه میثاقهای تحمیل شده از سوی پدر، مادر، خواهر و برادر یا به طور کلی بزرگترها و در مقیاس بزرگتر توسط جامعه بر افراد دیکته شدهاند. نویسنده با تحقیقی مبتنی بر علم روانشناسی و جامعهشناسی در این کتاب به نتیجه فوقالعادهای دست پیدا کرده است. او بسیار محکم و دقیق اعلام میدارد همچون حیوانات که در حیات وحش، انسانها به دنبال اهلی کردنشان هستند، فرزندان انسانها هم در معرض این طرز تفکر آدمها قرار دارند. حتی مثالهایی هم مطرح کرده است تا فهم مطلب برای خواننده آسانتر گردد.
شما به عنوان علاقهمند به مبحث مطرح گردیده در کتاب، همچنین به این باور خواهید رسید که یک کودک قبل از متولد شدن و در زمان جنین بودن هم از این نوع تفکر پدر و مادرش تأثیر میپذیرد و تا چه حد دست و پایش برای تصمیمگیری در شرایط حساس زندگیاش بسته میشود. موضوع به اینجا ختم نمیشود و مؤلف با دیدی کاملاً واضح و روشن بینانه، چهار میثاق که عمل کردن به آنها، اشخاص را قادر به تصمیمگیری از روی تعقل مینماید را مطرح نموده و تا جایی که برایش مقدور است به شرح توضیحاتی در موردشان میپردازد. در میثاق ابتدایی، او از همه انسانها میخواهد که نه در شعار بلکه در عمل، کاملاً انرژی کلامشان را درک نموده و آگاه باشند که چه مثبت و چه منفی، آنچه که بر زبان جاری میسازند، نیرویی را به خودشان و دیگران هدیه میکند. بنابراین مراقب گفتارشان باشند و علاوه بر مثبت بودن حرفهایشان وضوح آنها را هم به مراتب بیشتر کنند. در میثاق دوم، به خواننده توصیه میکند که وقتی حرفی به او زده میشود چیزی را به خود نگیرد. مثلاً اگر تندی یا خشمی از سوی دوست، همکار، ارباب رجوع یا اعضای خانواده به سمت او صورت میگیرد این اتفاق، کاملاً به دنیای شخص فاعل بر میگردد و صرفاً به این معنا نیست که اختلافات به وجود آمده از روی کینه و شخصی بودن هستند و هرگز نباید اینگونه تلقی شود. میثاق سوم که شاید امروزه در رسانهها هم صحبت از آن، زیاد به میان میآید، پیش داوری نکردن است یا همان زود قضاوت نکردن. گاهی پیش میآید که قبل از دست زدن به انجام کاری یا حضور پیدا کردن در مکانی، در ذهنمان تصاویری شکل میگیرد که ممکن است با واقعیت، زیاد منطبق نباشد. لذا بهتر است که زیاد خود را درگیر آنها نکنیم بخصوص که اگر این پیش داوریها منفی باشند، ما را از داشتن تجربیات دقیقی که بر علم و آگاهیمان میافزایند، باز میدارد. پس به سنجش شرایط و رویدادها بپردازیم، پیش از اینکه قضاوتهای سطحی و از روی ذهن ناآگاهمان داشته باشیم، چه بسا که در مواقعی حتی خودمان را از لذات و شادیهایی، با این اشتباه محروم میکنیم. همچنین در تعاملاتمان در برخی از موارد رخ میدهد که دقیقاً متوجه منظور طرف مقابلمان نمیشویم و بجای آنکه مجدداً از او سؤال کنیم، پیش خود، افکاری را پرورش میدهیم در این موقعیت هم، بهترین عکس العمل این است که پرسوجو را ادامه دهیم تا به منظور دقیق شخص مقابل پی ببریم و از طرف خودمان، نکتهای را برداشت نکنیم. در آخرین مسثاق یا به عبارتی، عهد چهارم خواسته مؤلف از ما، داشتن بهترین تلاش در زمان قصد کردن به انجام کاری است. صرف نظر از فواید خارق العادهای که این موضوع دارد، مزیت دیگرش این است که حتی در صورت شکست خوردن انسان، او دیگر افسوس نمیخورد که چرا انرژی خود را کامل، روی هدفش نگذاشته است. در نهایت آنچه که بر مخاطبان این کتاب، نویسنده سعی نموده واضح و مبرهن سازد، این نکته بسیار حائز اهمیت است که به کار بردن این چهار میثاق، همراه هم میتواند نتایج پرباری را به دنبال داشته باشد و انجام هریک به تنهایی، آورده کامل و مؤثری را نخواهد داشت.
در ادامه میتوانید علاوه بر خلاصه کتاب متنی، به خلاصه صوتی کتاب چهار میثاق گوش دهید و آن را دانلود کنید:
دون میگل آنخل روئیز (Don Miguel Ruiz)، نویسندهای مکزیکی است که در تاریخ 27 اوت سال 1952 در مناطق روستایی مکزیک دیده به جهان گشود. او در خانوادهای پر جمعیت و دارای 13 فرزند، به عنوان کوچکترین عضو آن، تربیت و پرورش یافت و پس از تجربهای تلخ که منجر به رساندن او تا آستانه مرگ شد و سپس، بهبودی از آن، در نزد یک شمن آموزشهایی دید که موجب مهاجرتش به آمریکا و پرداختن به نویسندگی و سخنرانیها گردید. وی که در سال 2018 به عنوان یکی از 100 چهره معنوی تأثیرگذار معرفی گردید، همواره با آثارش راه حلهایی بیبدیل در جهت بیداری درونی را به انسانها هدیه کرده است.
طبق تعریفی که نویسنده از میثاق در کتابش دارد، به هر رفتاری که انسان از کودکی یاد میگیرد، اطلاق میشود و انسانهایی که همچون این محقق، معتقدند عهد و پیمانهایی که در دوران کودکی فرا گرفتهاند، درصد قابل توجهی از آنها منفی بوده و در صدد آن هستند تا با تغییرشان، زندگی بهتری را تجربه نمایند بیدرنگ مطالعه این اثر فاخر به آنها پیشنهاد میگردد.
اصول مطرح شده از سوی دون میگوئل روئیز در چهار میثاق در 6 بخش اصلی جای میگیرند. بخش اول یا همان مقدمه ابتدایی کتاب، به توضیحی راجع به خرد سرخپوستان مکزیک مرکزی میپردازد و همچنین قوانین سختگیرانهای که در دوران کودکی توسط والدین و دیگر افراد تحمیل میشوند. در بخشهای دوم تا پنجم، چهار میثاق اصلی که مؤلف، سعی در آموزش و رواج آنها دارد، مطرح گردیدهاند و در بخش ششم یا پایانی هم، نحوه رها شدن از میثاقهای قدیمی و یافتن آزادی شرح داده شده است.
من از نو ساخته شدهام من از ستارگان ساخته شدهام او سپس فهمید هر چند از ستارگان ساخته شده، آن ستارهها نیست. اندیشید: من بین ستارهها هستم. آن وقت او ستارهها را تونال نامید و نور بین ستارهها را، ناوال و دانست که آنچه خالق هماهنگی و فضای بین این دو است، حیات است. همه چیز در هستی، تجلی یک موجود است که ما او را خدا مینامیم.
در رویای سیاره رنج کشیدن بشر، زندگی در ترس و ایجاد فاجعههای عاطفی، همه امری عادی به شمار میآید.
انسانهایی که پیش از ما زیستهاند به ما میآموزند که چگونه به شیوه جامعه، رویا ببینیم.
در واقع باید مثل یک جنگجو باشیم جنگجو به جای آنکه بر دیگران تسلط داشته باشد بر عواطف و نفس خود تسلط دارد. در واقع جنگجو میداند که چه موقع باید عواطف خود را بروز دهد و زمان آن نه زودتر و نه دیرتر از آن است.
نود و پنج درصد از باورهای موجود در ذهن ما، چیزی به جز مشتی دروغ نیستند اما رنج ما هم به دلیل این است که تمام این دروغها را باور کردهایم.
شهامت سؤال کردن و بیان کردن خواستههای خود را داشته باشید، تا جایی که میتوانید با دیگران ارتباط برقرار کنید تا از هر گونه سو تفاهم، ناراحتی و اتفاقات ناگوار دور باشید.
کلامتان را برای شریک کردن دیگران در عشق به کار بگیرید، با کلامتان معجزه کنید، قدرت آن را درک کنید و در جهت تعالی خود از آن استفاده کنید.
وقتی ما، آدمها را همانطور که هستند ببینیم، بدون اینکه رفتار یا گفتار آنها را به خود بگیریم، هرگز از آنها آزار نمیبینیم.
وقتی من خودم را باور داشته باشم، دیگر نیازی نیست کس دیگری از من تعریف کند، چون دیگران وقتی حالشان خوب است و اوضاع بر وفق مرادشان است، از من تعریف میکنند و زمانیکه حالشان بد است من را فردی احمق و یا دیوانه میدانند.
هر آنچه اکنون در این لحظه میبینید و میشنوید، چیزی جز یک رویا نیست. شما در این لحظه دارید رویا میبینید شما در بیداری دارید رویا میبینید.
ما با توانایی رویا دیدن به دنیا میآییم و انسانهایی که پیش از ما زیستهاند به ما میآموزند که چگونه به شیوه جامعه رویا ببینیم. رویای بیرونی بشر، تعداد بیشماری قاعده دارد و هنگامی که فردی متولد میشود، ما توجه او را جلب میکنیم و این قواعد را وارد ذهنش میسازیم.
ما شرأفت خود را زیر پا میگذاریم تا خوشایند دیگران باشیم، حتی به جسم خود صدمه میزنیم فقط برای اینکه مورد پذیرش دیگران قرار بگیریم.
نویسنده |
دون میگوئل روئیز |
مترجم |
دل آرا قهرمان |
ناشر |
ذهن آویز |
شابک |
9789647390958 |
موضوع |
مهارت های زندگی و موفقیت |
قطع |
رقعی |
نوع جلد |
شومیز |
گروه سنی |
بزرگسال |
تعداد جلد |
1 |
تعداد صفحه |
114 |
وزن |
158 گرم |
سایر توضیحات |
- کتاب خرد سرخپوستان تولتک |