قدم زدن روی ماه با اینشتین اثر جاشوا فوئر

معرفی، خلاصه کتاب و دانلود pdf کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین اثر جاشوا فوئر رایگان

جاشوآ فوئر کتاب قدم زدن روی ماه با انیشتین را با کوشش یک ساله خود در جهت بهبود حافظه‌اش تالیف کرده است. کوششی که وی با استفاده از ورزش‌های ذهنی داشته تا قدرت حافظه‌اش و به یاد سپردن خاطره‌ها را با استفاده از آن، بیشتر نماید. خوانندگان وقتی به خواندن این کتاب مبادرت ورزند به درک متفاوتی از قدرت حافظه بشر می‌رسند و بهتر متوجه می‌شوند که چقدر ذهنشان قادر است تا مفاهیم جدیدی را به خاطر بسپارد. این کتاب محبوب که در لیست پر فروش‌های آمازون و نیویورک تایمز جای دارد از سوی بیل گیتس مدیرعامل مایکروسافت هم مورد تحسین قرار گرفته چنانکه آن را شگفت‌انگیز قلمداد کرده و در سراسر جهان به فروش بیش از 50 هزار نسخه‌ای دست پیدا نموده است.

بخش آغازین کتاب، یک خاطره است خاطره‌ای که مربوط به حضور فوئر در یک مسابقه حافظه و مصاحبه با شرکت‌کنندگان در آن رویداد می‌باشد. وی اینطور بیان می‌کند که شرکت‌کنندگان به متوسط بودن حافظه‌شان اقرار نموده و تنها دلیل قدرت کنونی ذهن و حافظه‌شان را تلاش و تمرینی می‌دانسته‌اند که در طول زمان و به صورت مداوم با خود به همراه داشته‌اند. فوئر به اینجا بسنده نکرده و به ذکر مثال‌هایی از نکات علمی و صحبت‌های نظریه پردازان می‌پردازد تا در نهایت به سودمندترین روش برای قدرت بخشیدن به ذهن بشری برسد و آن را برای مخاطبانش شرح دهد. یکی از اصلی‌ترین تکنیک‌هایی که کاربردی بودنش به بسیاری از خوانندگان اثر مذکور، تا به امروز ثابت شده است، کاخ ذهن نام دارد که افرادی همچون آلکس مولن به صورتی ویژه از آن بهره برده‌اند و به موفقیت‌هایی از جمله برنده شدن در مسابقه حافظه نائل گردیده‌اند.

نویسنده از روش‌های قدیمی که در میان اهالی یونان باستان و یهودیان رواج داشته سخن می‌گوید که بر پایه یادآوری بصری و سپس مربوط شدنشان به خاطرات شناخته شده ذهن استوارند. همچنین از این حقیقت پرده برمی‌دارد که حافظه همانند بدن عضلاتی دارد که با تمرین مستمر قدرتمند می‌شود. داستان روایت شده از شاعر قرن پنجم پیش از میلاد که سیمونیدس نام دارد هم به جذابیت اثر افزوده است. ماجرا از این قرار است که این شخص که تنها بازمانده جشن اسکوپاس بوده و به محض خارج شدنش از قصر، کاخ و ستون‌هایش بر سر شرکت‌کنندگان فرو میریزد، از قدرت حافظه‌اش کمک بسیار خوبی می‌گیرد تا به یاد آورد تک تک افراد حاضر در کدام قسمت حضور داشته‌اند تا از این طریق بتواند به بازماندگانشان اعلام نماید و آن‌ها بتوانند اجساد عزیزانشان را از همان قسمت که زیر آوار مدفون شده بودند خارج سازند.

دانلود کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

در ادامه می‌توانید نسبت به دانلود کامل کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.


دانلود pdf کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

درباره جاشوا فوئر

جاشوآ فوئر (Joshua Foer) نویسنده و روزنامه‌نگار اهل ایالات متحده آمریکاست که در روز 23 سپتامبر سال 1982 در واشنگتن دی سی متولد شده است. وی که از نویسندگان جوان به شمار می‌رود هم اکنون در بروکلین ماساچوست زندگی می‌کند و در سال 2006 موفق به کسب مقام قهرمانی مسابقات حافظه گردید. مذهب فوئر یهودیت است و در همین راستا اقداماتی هم داشته است. برای مثال عضویت در هیئت مدیره بنیاد جیم جوزف جهت آموزش یهودیان و سازماندهی یک نمایشگاه هنری عمومی برای به تصویر کشیدن سنت تعطیلات یهودیان گوشه‌ای از فعالیت‌هایش در این زمینه می‌باشد.

کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین مناسب چه افرادی است؟

خواندن این کتاب را می‌توان به چند گروه پیشنهاد کرد، گروه اول انسان‌هایی هستند که به راحتی مسائل مختلف از جمله اتفاقات را نمی‌توانند به یاد داشته باشند و فراموش می‌کنند. گروه دوم، علاقه مندان به مطالعه در حوزه بهبود توانایی‌های حافظه هستند و می‌خواهند سر از علت اصلی فراموشکاری انسان‌ها دربیاورند و گروه سوم، عده‌ای از افراد می‌باشند که به تقویت حافظه‌شان برای اموری که در اولویت خود قرار داده‌اند اهمیت بسیار بالایی می‌دهند.

فهرست کتاب

آموزه‌های کتاب خاص قدم زدن روی ماه با انیشتین در یک تقسیم‌بندی اصولی می‌تواند در 11 قسمت با چنین تیتر‌هایی طبقه‌بندی گردد:

  • چگونگی تقویت قدرت حافظه

  • ثابت نبودن ظرفیت حافظه

  • تغییر نحوه ذخیره اطلاعات در ذهن

  • یادآوری ناخودآگاه انسان

  • اهمیت حافظه در جهان باستان

  • تاثیر رسانه‌های چاپی

  • ضعف مدرسه‌ها در توانمندی حافظه دانش‌آموزان

  • تبدیل نام اشخاص به تصاویر جاندار

  • تکنیک چهار C

  • تصاویر و احساسات

  • تکنیک قصر حافظه

بخش‌هایی از کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

در آن زمان من تازه از دانشگاه فارغ التحصیل شده بودم و به شدت می‌خواستم که مستقل از خانواده زندگی کنم همه چیز من محدود به خانواده پدری‌ام بود حتی دفتر کارم هم در زیرزمین خانه قرار داشت. در دیوار اتاقم یادداشت‌های زیادی برای برنامه‌های روزانه‌ام چسبانده بودم.

طی گذشت زمان دانسته‌هایی که در مورد تربیت مغز یاد گرفته بودم را مورد استفاده قرار دادم به لیستی که در دیوار اتاق چسبانده بودم نگاه کردم و برای موارد بسیار ضروری تصویرسازی ذهنی انجام دادم کاخ حافظه خود را در مزرعه بیرون شهر پدربزرگم تجسم کردم یعنی هرچیزی که تصور می‌کردم محدود به آن منطقه بود.

این فراموشی است و نه به یاد آوردن که ماهیت چیزی است که ما را به انسان تبدیل می‌کند برای فهمیدن دنیا باید آن را از فیلتر‌هایی بگذرانیم، بورخس می‌نویسد: فکر کردن، فراموش کردن است. زندگی ما مجموعه خاطرات ماست می‌خواهیم چقدر از همین زندگی کوتاهمان را با توجه نکردن از دست بدهیم؟

برای اینکه بتوانم ذهنم را به خوبی تربیت کنم خودم را در شرایط مختلفی قرار می‌دادم مثلاً به کوچه و خیابان‌های اطراف منزل می‌رفتم و از اماکن دیدنی بازدید می‌کردم. حتی به خانه دوستانم هم سر می‌زدم تا جزئیات خانه آن‌ها را به حافظه بسپارم. سعی می‌کردم همه جزئیات را مورد توجه قرار دهم و با اشیا اطراف خودم رابطه احساسی برقرار کنم. هرچقدر تمرکز خود را بیشتر می‌کردم بازیابی اطلاعات در من افزایش پیدا می‌کرد برای این موضوع من باید یک کاخ حافظه در ذهن خود می‌ساختم تا با یادآوری یک شی، به راحتی سایر جزئیات را به خاطر آورم.

البته وقتی 10 مورد را به خاطر سپردم و برای آن تصویرسازی کردم به مرور زمان خسته شدم، احساس می‌کردم که از نظر فیزیکی توانی برایم باقی نمانده است از طرف دیگر سوالاتی در ذهنم ایجاد شد مثلاً اینکه چطور باید برای شماره تلفن‌ها تصویرسازی کنم یا وبسایت‌ها و ایمیل‌ها را به خاطر بسپارم؟

حافظه مثل تار عنکبوتی است که اطلاعات جدید را شکار می‌کند هر چه بیشتر شکار کند بزرگتر می‌شود و هر چه بزرگتر شود بیشتر شکار می‌کند.

فرهنگ ما مدام در پی سرازیر کردن اطلاعات جدید به سوی ماست و با این وجود ذهن ما مقدار اندکی از آن‌ها را در خود نگه می‌دارد در واقع بیشتر این اطلاعات از یک گوش وارد و از گوش دیگر خارج می‌شوند. اگر هدف از خواندن را تنها انباشت اطلاعات در نظر بگیریم شاید این ناکارآمدترین فعالیتی بود که من در آن دست داشتم من می‌توانستم ده‌ها ساعت را صرف خواندن یک کتاب کنم و دست آخر تنها مفهومی گنگ از کل کتاب را در ذهن داشته باشم.

کتاب‌هایی در کتابخانه من بود که حتی نمی‌توانستم به یاد بیاورم که آیا آن‌ها را خوانده‌ام یا نه اگر من می‌توانستم تمامی این اطلاعات از دست رفته را در آستین داشته باشم به چه معنا بود؟ نمی‌توانستم فکری جز این بکنم که داشتن این اطلاعات مرا دلگرمتر و مطمئنتر می‌ساخت و از نظر شعور ذکاوت مرا افزایش می‌داد. 

از آنجا که محتوا‌های ذهنی تجربه‌های ما را آشکار می‌سازند و مجموعه این تجربه‌ها دانش ما را تشکیل می‌دهند بنابراین دارا بودن حافظه‌ای بهتر نه تنها به معنای داشتن اطلاعات بیشتر در مورد دنیاست بلکه باعث می‌شود ما خود را بهتر بشناسیم.

یک حافظه تربیت یافته تنها یک ابزار دم دستی نبود بلکه وجهی اساسی از هر ذهن باتجربه بود. بالاتر از آن تربیت حافظه راهی برای شخصیت‌سازی بود. روشی برای ایجاد فضیلت تدبیر و به معنای وسیع‌تر اخلاق بود. تنها با به خاطر سپردن بود که ایده‌های گوناگون به صورت صحیح در روان شخص، نهادینه و ارزش‌های آن‌ها جذب می‌شد.

در قرن پانزدهم گوتنبرگ آمد و با اختراع صنعت چاپ کتاب را تبدیل به کالایی با تولید انبوه کرد. به این ترتیب دیگر به خاطر سپردن اینهمه اطلاعات ضرورتی نداشت چون در صفحه‌های چاپی کتاب‌ها حفظ می‌شدند.

بوزان معتقد است که سیستم آموزش کنونی مدرسه‌ها کاملاً اشتباه است در سیستم آموزشی کنونی مقدار زیادی اطلاعات را در ذهن دانش‌آموز میریزند اما به او آموزش نمی‌دهند که چگونه آن‌ها را در ذهن خود نگاه دارد به همین دلیل حفظ کردن مطلب‌ها مورد نکوهش قرار می‌گیرد چرا که به نظر احمقانه می‌آید که با استفاده از آن، اطلاعات را تنها تا گذراندن امتحان در ذهن خود نگاه دارند. این یادگیری طوطی‌وار و خسته‌کننده است که باعث ویرانی سیستم آموزشی دنیا شده است.

مشخصات کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

مشخصات
نویسنده جاشوا فوئز
مترجم گیتی قاسم‌زاده
ناشر نشر هورمزد
شابک 9786006958095
موضوع روانشناسی
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
گروه سنی بزرگسال
تعداد جلد 1
تعداد صفحه 390
وزن 442 گرم

نظرات کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین

  • پریسا  نوروزی پریسا نوروزی

    این کتاب بیشتر برای شناختن قدرت حافظه است و اینکه ذهن خودمون رو دست کم نگیریم همهی ما با چن جد تمرین ساده میتونیم حافظه فوق العاده ای داشته باشیم این کتاب بیشتر حالت انگیزشی داره و برای تمرین باید سراغ کتابهای دیگ مثل کتابهای تونی بازان برید

  • مهدی صالح زاده مهدی صالح زاده

    حتما بخوانید بی نظیره

  • محمد رحیمی محمد رحیمی

    اسمش جوریه آدم وسوسه میشه ولی داخلش شبیه کتاب داستان میمونه،تابحال اینجوری از خوندن کتابی به این اندازه پشیمون نشده بودم

  • مهری سرایی مهری سرایی

    عالی حتما بخرید شک نکنید

  • زینب غلامی توکلی زینب غلامی توکلی

    حتما بخوانید .

  • محمد باقری محمد باقری

    کتاب از نظر متن و ترجمه خوب هست، تنها مشکل صحافی کتاب بود که خیلی زود کتاب از جلد جدا شد(من در نگهدای از کتاب دقت خاصی دارم) همون چند ساعت اول که شروع به خوندن کردم. مطلبم بسته به نوع دیدگاهتون ممکنه جذاب باشه یا خیر . جاشوا فوئر طی اتفاقاتی تصمیم میگیره که تکنیک های حافظه رو خودش استفاده کنه و خیلی جالب هست که سال بعدش توی مسابقات حافظه آمریکا نفر اول میشه.

  • کاربر کاربر

    کتاب پر محتوا و عالی

  • کاربر کاربر

    هنوز نخوندمش چون تازه گرفتمش ولی کتابی نبود که من سفارش دادم مال من جدلش فرق داره با اونی که سفارش دادم و اینکه ۲۰ صفحش هم کمه

  • حمید رضا ا حمید رضا ا

    انتظارم از این کتاب تمرین های حافظه و روش هایی برای تقویت حافظه بود این کتاب از نظر علمی روش ها رو برسی میکنه ولی خوندش توصیه می کنم

  • سید امیرحسین احمدی سید امیرحسین احمدی

    خوبه

  • کاربر کاربر

    مهارت های یادگیری و حافظه رو ارتقاء میده و بسیار عالی بود

  • سیدمحمد عباسی هارونی سیدمحمد عباسی هارونی

    من برای هدیه گرفتم ولی خیلی ازش استقبال شد.

  • محمد شرفی قاسم آباد محمد شرفی قاسم آباد

    اون چیزی ک مد نظرم بود نبود

  • کاربر کاربر

    من اصلاً دوست نداشتم

  • فرج دهقان فرج دهقان

    خیلی خوبه بخرید

  • مهلا رضایی مهلا رضایی

    کتاب خوبی فقط رنگ جلدش فرق میکرد

  • کاربر کاربر

    کتاب فوق العاده جالبی بود که سرگذشت یه روزنامه نگار از آشناییش با تکنیک های حافظه تا شرکت در مسابقات رو روایت کرده ، در بعضی از قسمت ها علاوه بر حافظه به یادگیری هم پرداخته حتما توصیه میکنم مطالعه کنید

  • ابراهیم جعفری خواه ابراهیم جعفری خواه

    در حال خوندن کتاب هستم متن خوب و قابل قبولی داره و نکات خوبی رو ارائه میده

  • فرهاد امینی فرهاد امینی

    خوبه

  • محمد رضا سروی محمد رضا سروی

    عالی

  • حمیدرضا زاهد قلعه جوقی حمیدرضا زاهد قلعه جوقی

    اولا از وقتی ک گذاشتم پشیمونم شدید، ثانیا نکاتی هست که باید بگم، من خوره کتابم و خیلی کتاب میخونم، اما میتونم بگم ک این کتاب رو‌پیشنهاد نمیکنم،یک کتاب برای تقویت حافظه نیست، بیشتر یک رمان است به نسبت تبلیغاتی که در رسانه‌ها برایش شده به نظرم هیچ چیز جدیدی نداشت ولی در کل ارزش یک بار خواندن را دارد،نویسنده هیچ روش خاصی ب شمل نمیده و فقط و فقط و فقط خاطرات خودش رو که در مسابقات شرکت کرده رو نوشته، به جز فصل اخر کتاب ک نتیجه گیری بود هیچ نکته قابل توجهی نیس، و درضمن در فصل آخر بسیاری از گفته های خودش در فصول اول رو انکار میکنه،کتاب روش کاخ ذهنی رو تو این همه فصل و با این همه داستان سرایی توضیح داده بود... بیشتر نویسنده خواسته بود از خودش تعریف کنه تا اینکه بخواد به دیگران روشی یاد بده ...

  • کاربر کاربر

    کارتون و سایتتون عالی هست😍✌️

  • مهدیه دونمزلو مهدیه دونمزلو

    عالی بود هم کیفیت مرسوله و هم رسیدن مرسوله و گزینه پرداخت درب منزل

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب قدم زدن روی ماه با اینشتین