کتاب چرا ملتها شکست می خورند نوشته دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون از جمله کتابهای پرفروشی است که در آن به دلایل گوناگون پیروزی و شکست جوامع مختلف پرداخته شده است. این اثر تمام تلاش خود را کرده که به مخاطبان بفهماند چرا کشورهایی روز به روز در حال ویرانی هستند در حالی که جوامعی دیگر هر روز توسعه بیشتری را تجربه میکنند. در این کتاب با مثالهایی همچون نوگالس، شهری در سانتاکروز مواجه هستیم که مورد بررسی قرار گرفته است. شهری که بخشی از آن در آمریکا و بخش دیگرش در مکزیک قرار دارد و اتفاقاتی که این دو بخش در زمینههای مختلف فرهنگی و اقتصادی تجربه میکنند بسیار متفاوت بوده، سپس به چرایی این تفاوت پرداخته شده است.
نویسندگان عامل اصلی و بسیار مهم را نهادهای سیاسی دانستهاند و در کنار آن به نظریه فرهنگ هم نیم نگاهی داشتهاند. کشورهای دیگری که مورد کاوش قرار گرفتهاند ایتالیا، غنا، نروژ و کره جنوبی هستند. به اعتقاد نویسندگان کتاب، سیاست بسیار مهم بوده و یک دولت بد میتواند توسعه را به کلی از بین ببرد و اگر قرار است یک ملت پیشرفت کند، بدون تردید اصلاحات سیاسی اولویت به مراتب بیشتری نسبت به اصلاحات اقتصادی دارند. خواندن این کتاب توسط صاحب نظرانی همچون فرانسیس فوکویاما، فیلسوف و متخصص اقتصاد آمریکایی، بیل گیتس مدیرعامل شرکت مایکروسافت و جانت هانتر استاد تاریخ معاصر در لندن توصیه شده است.
دانلود کتاب چرا ملتها شکست می خورند
در ادامه میتوانید نسبت به دانلود کامل کتاب چرا ملتها شکست می خورند به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.
دانلود pdf کتاب چرا ملتها شکست می خورند
درباره دارون عجم اوغلو و جیمز رابینسون
دارون عجم اوغلو متولد 3 سپتامبر 1967 یک اقتصاد دان آمریکایی است که اصالتش ترکیه و ارمنی تبار است. او در استانبول به دنیا آمد. البته در خانوادهای ارمنی که پدرش وکیل و مدرس دانشگاه استانبول بود و مادرش به عنوان مدیر و معلم مدرسه مشغول به فعالیت بود. جیمز رابینسون هم متولد سال 1960 است که متخصص علوم سیاسی، استاد دانشگاه و اقتصاد دان انگلیسی است. او در دانشگاههایی همچون کالیفرنیا، هاروارد، برکلی، شیکاگو و ملبورن سابقه تدریس دارد.
این کتاب مناسب چه افرادی است؟
این کتاب مناسب تمام افراد است؛ یعنی اینکه برای عموم جامعه و آنهایی که به معنای واقعی غیر متخصص هستند و در پی آن هستند که متوجه شوند چه عواملی ملتها را به دو دسته فقیر و غنی تقسیم کرده است. آنهایی که میخواهند هم نقش مردم و هم نقش حکومتها را در به وجود آمدن جوامع و ملتهای متفاوت بشناسند و بفهمند چگونه میتوانند دست به تغییرات بزنند و راه نجات و البته اصلاحاتی اساسی را برای وضع موجود بیابند.
فهرست کتاب چرا ملتها شکست می خورند
این کتاب در 546 صفحه و با ترجمه افرادی همچون محسن میردامادی، محمد حسین نعیمی پور و مراد فرهادپور روانه بازار ایران شد و اگرچه سالها پیش از نمایشگاه کتاب جمع آوری گردید، اما همچنان در کتاب فروشیهای آنلاین و حضوری قابل خرید و در دسترس است. فهرست کتاب بدین گونه است که از نظرات نویسندگان به مثالهایی مختلف در کشورهای گوناگون میرسیم و از نظرات صاحب نظران و راهکارهای آنها در طول خوانش اثر بهره مند خواهیم شد. البته این کتاب همچون آثاری دیگر شامل چکیده، مقدمه و درآمد میباشد و فرضیاتی مانند فرضیات جغرافیایی، نظریات فرهنگی، فرضیه غفلت و جهل و نظریه کیفیت نهادهای سیاسی در آن مطرح گردیده است. نویسندگان در 15 فصل اینگونه به شرح مطالب پرداختهاند:
خیلی نزدیک، خیلی متفاوت
نظریههایی که جواب نمیدهند
تولید فقر و غنا
تفاوتهای کوچک و برهههای سرنوشت ساز
من آینده را دیدهام و نتیجه بخش است
جدایی
نقطه عطف
در سرزمین ما نه
توسعه معکوس
پراکندگی رفاه
چرخه تکاملی
چرخه شوم
امروزه چرا ملتها شکست میخورند
در هم شکستن قالب
فهم فقر و غنا
بخشهایی از کتاب
در ژوئن 1950 زمانی که کره جنوبی به اشغال ارتش کره شمالی درآمد، صلح پرتنش و جنگ سرد میان دو ابر قدرت، جای خود را به جنگ خونین کره داد. در ابتدا کره شمالی تهاجمات گستردهای را سازماندهی کرد و سئول پایتخت کره جنوبی را گرفت، اما تا پاییز به کلی به عقب رانده شد. از آن پس بود که هووانگ پیونگ وون و برادرش از هم جدا شدند. هووانگ پیونگ وون خوش اقبال بود که پنهان شد و از افتادن به دست ارتش کره شمالی گریخت. او در جنوب اقامت گزید و به عنوان یک داروساز مشغول به کار شد. برادر وی پزشکی بود که در سئول مجروحان ارتش کره جنوبی را درمان میکرد.
تمام اراضی متعلق به شاه است او در وقت عیش و نوش به هر کسی که دوست دارد زمین میبخشد و اگر اراده کند آن را تمدید میکند.
قانون و قدرت نمیتوانند خواستههای انسان را تغییر دهند.
ما به هیچ وجه نمیخواهیم تمامی این تودههای عظیم مردم، ثروتمند و مستقل شوند. در آن صورت چگونه میتوانیم بر آنان حکومت کنیم.
همان گونه که چرخههای تکاملی موجب تداوم نهادهای فراگیر میشوند، چرخههای شوم دارای نیروهای قدرتمندی در جهت تداوم نهادهای استعماری هستند.
حکومت مطلقه و فقدان یا ضعف تمرکز سیاسی دو مانع متفاوت در مقابل گسترش صنعت هستند ولی این دو از هم بیگانه نیستند. هر دوی آنها به واسطه ترس از تخریب خلاق و به دلیل آن که فرآیند تمرکز گرایی سیاسی غالبا گرایش به سوی مطلق گرایی به وجود میآورد پابرجا میمانند.
نهادهای سیاسی و اقتصادی فراگیر به خودی خود پدید نمیآیند.
امروزه ملتها به این دلیل شکست میخورند که نهادهای اقتصادی استثماریشان انگیزههای مورد نیاز برای پس انداز، سرمایه گذاری و نوآوری را در مردم به وجود نمیآورند.
- چرا ملتها شکست میخورند؟ ریشههای قدرت، ثروت و فقر
- مقابلهی متن: سیدعلیرضا بهشتی شیرازی
- دارای صفحات مصور و جدول
نظرات کتاب چرا ملتها شکست می خورند
amin aghassi
به جرات میگم یکی از بهترین کتابهایی که تا حالا خوندم برای آینده بهتر فرزندانمون و خودمون حتما به همه توصیه میکنم این کتاب رو مطالعه بفرمایین
رضا پورمحمدی
کتاب خوبیه
در همین حد بگم که دکتر نیلی در اولین جلسه (رشد اقتصادی) دانشگاه شریف این کتاب رو به عنوان یکی از رفرنس ها درس معرفی کردن
می گفتند که 15 سال روی این کتاب کار شده و در همون سال اول کلی نسخه فروخته
لذاست که از خریداریش می کنم
علی شمسی
خواهش میکنم تهیه کنید و پس از مطالعه در اختیار دیگر هموطنان قرار دهید .
یاسر باجلان
مطالعه این کتاب رو به همگان توصیه میکنم
سعید مصطفوی لایق
کتاب فوق العاده ایه!
منتهی ترجمش یکم اذیت می کنه، ترجمه اقایان جبل عاملی و فرهادی پور یکم روونتر بود بنظرم
هرچند که هر دو ترجمه ایراداتی داشتند اما کتاب فوق العاده ارزشمندیه و واقعا ارزش هزینه و گذاشتن وقت داره
محمد قشقایی
برای اینکه از خلاصهی این کتاب مطلع بشین، میتونین از پادکست بیپلاس استفاده کنین و اگر خوشتون اومد کل کتاب رو تهیه کنین. مطالب بسیار مفیدی داره
Morteza Roustaei
کتابی برای همه ی فصول واقعا پر محتوا چه قدر مورد نیاز مردم ما هستش مطالبی رو که عنوان میکنه این کتاب ، توصیه میکنم حتما بخونید این کتاب رو و حتی کتاب های دیگر نویسندگان این کتاب ارزشمند رو.
حسین دشتی
اگر میخواهید بدانید که کشور ما آینده ای روش دارد یا اگر میخواهید بدانید چطور میشود کشور را به جای بهتری برای زندگی کردن تبدیل کرد، اگر میخواهید امید بیشتری نسبت به آینده پیدا کنید حتما این کتاب رو بخوانید واقعا ارزشمنده
Ata Mohammadyan
کتابی که در کل دنیا جزو پرفروش ترین ها بوده و واقعا توصیه میکنم اگر وقت و علاقه به مطالعه دارین حتما جزو گزینه ها قرار بدین.
فواد طباطبایی
کتابی ه که سعی در توجیه پیشرفت و یا عقب موندگی تاریخی کشورها داره و خیلی واضح و با ذکر مثالهای زیاد از گوشه و کنار دنیا میخواد به خواننده توضیح بده. و قسمت جالب کار پیش بینی هست که در مورد آینده و کشورهایی که رشد اقتصادی بالایی خواهند داشت کرده (صفحه ۵۷۴ کتاب). جالب اینجاست که الان در سال ۲۰۱۹ اگه به نرخ رشد کشورها نگاه کنید خیلی از پیش بینیهاش درسته. مطمئناً از مطالعه این کتاب لذت خواهید برد.
رامتین رحیمی
همینقدر بگم که خوندن این کتاب برای ایرانیا واجبه
Aria Chuppani دکتر اریا چوپانی دستگردی
از قدرتمند ترین و قوی ترین کتابها در زمینه سیاست
هر فردی که میخواهد در زمینه سیاست اظهار نظری.کند و مطالعات اکادمیک قوی ندارد باید برای شروع از کتابهایی اکادمیک شروع کند که این کتاب یکی از قویترین انهاست. گو اینکه توسط نویسندگانی اکادمیک نوشته شده ولی بیانی سلیس و شیوا دارد و با عنوان دهها و چه بسا صدها مثال تاریخی به تبیین دیدگاه های خود در مورد سیاست و تاثیر سیاست در سرنوشت یک ملت میپردازد
علیرضا باباپور
کتابی درباره ریشه های پیشرفت و سقوط جوامع بشری.با خوندندش متوجه میشیم ریشه نابسامانی های اقتصادی کشورها چیست.ای کاش همه کسانی که در سرنوشت پیشرفت و رفاه یک کشور نقش دارند این کتاب رو مطالعه کنند و البته درس بگیرند و عمل کنند
Ahmad asemi
درد جامعه ایرانی و هر جامعه عقب مانده دیگر را بخوبی بیان میکند.
توصیه می شود در دانشگاه ها تدریس شود
ریحانه کلاهدوز
کتاب فوق العاده که برای هر کسی که درباره سیاست نظراتی داره لازمه
یاسر پاسندی
کتاب پر محتوا و ارزش خواندن داره ولی متاسفانه کیفیت کاغذ و چاپ خوب نیست.
محمدرضا محمدی
سلام کتاب رو تازه تموم کردم
محتوای کتاب صرفا توضیح یک تئوری ساده است:
اینکه پیشرفت و رونق اقتصادی کشور ها در گرو آزادی های بیشتر سیاسی و ایجاد نهاد های فراگیر حکومتی هست. مثل چیزی که در انگلستان شاهدش هستیم..
نویسندگان با این رویکرد نهاد گرایی، انواع و اقسام مثال های تاریخی در تایید حرف هاشون رو از کشور های مختلف گردآوری کردند.
انگلستان، آمریکا، برزیل، آرژانتین، سیرالئون، چین، سومالی، مصر، عراق، بوتسوانا، مکزیک و.... دایره اطلاعات و مواردی که مطرح شده، منحصر به یک منطقه و یک. دوره تاریخی نیست بلکه از زمان های بسیار قدیم، تمامی جهان رو در بر میگیره.. نثر کتاب عجیب شیرینه و باید به مترجمان اثر تبریک گفت که تونستن این چنین خوب کتاب رو ترجمه کنن. گرچه از لحاظ تئوری پردازی، کتاب اندکی نقص داره و من توقع داشتم بیشتر به تئوری های اقتصادی بپردازه اما چنین نبود. در واقع حرف های کتاب بیشتر در زمینه تاریخ جای میگیره تا تئوری پردازی..
کیفیت صفحات واقعا خوب بود اما صحافی کتاب مناسب نیست و تو همون بار اول، چسبش باز شد! در کل پیشنهادش میکنم
حسین مقدسی
سلام.
کتاب خوبی هست برای اونهایی که به سیاست علاقه دارن.
کاربر
یکی از کتاب های مشهور اقتصاد است ، برای کسانی که علاقمند به مباحث توسعه اقتصادی هستند بسیار توصیه میکنم من چون خودم رشتم اقتصاده و به مباحث توسعه بسیار علاقمندم این کتابو خریدم با خوندن این کتاب میتونیم بفهمیم چرا کشور های اروپایی انقدرتوسعه یافتن.
کاربر
به نظرم ما ایرانی ها لازم هست که این کتاب را بخونیم
کاربر
کتاب غیردرسی جذاب نوشته اقتصاد مشهور دارون عجم اوغلو برای علاقهمندان به اقتصاد
برای اقتصاددانان و اقتصادخوانان
کاربر
خواندن این کتاب سبب تغییرات افکار و نگرش جامعه نسبت به مسائل سیاسی و اقتصادی روز می شود