دنیای سوفی اثر یوستین گردر

معرفی، خلاصه کتاب و دانلود pdf کتاب دنیای سوفی اثر یوستین گردر رایگان

داستان فلسفی دنیای سوفی یکی از برترین آثار در این حوزه می‌باشد که توسط یوستین گردر به رشته تحریر درآمده است. ماجرای کتاب از جایی آغاز می‌گردد که شخصی به نام سوفی آموندسن که تک فرزند خانواده است پس از برگشتن از مدرسه‌اش نامه‌ای دریافت می‌کند که فقط یک جمله در آن آمده است: تو کیستی؟ موضوع همین جا پایان نمی‌یابد و دوباره نامه‌ای که حاوی جمله: جهان چگونه به وجود آمد، می‌باشد به دستش می‌رسد. دریافت چنین نامه‌هایی سوفی را به تفکر در مفاهیمی همچون مرگ و زندگی فرو می‌برد وی همچنین کارت پستالی را در صندوق پستی خود می‌بیند که پدری برای دخترش به نام هیلد فرستاده و این در شرایطی است که سوفی هیلد را نمی‌شناسد. نامه‌ها یک به یک می‌آیند و دیگر فقط یک جمله را شامل نمی‌شوند، بلکه متونی را به همراه دارند که باعث می‌گردند سوفی با مطالعه‌شان پا به دنیای فلسفه گذاشته و با اساتید فلاسفه طبیعی از جمله سقراط و افلاطون یا فیلسوفانی خردگرا همچون اسپینوزا و دکارت و اشخاصی همانند برکلی و لاک بیشتر و بیشتر آشنا گردد.

سوفی که دختری 14 ساله و ساکن نروژ است نامه‌ها را بدون اطلاع مادرش دریافت کرده و دچار اختلافاتی هم با او می‌گردد و در جا‌هایی به خودش اجازه می‌دهد که نظریات گوناگون فلسفه را روی او امتحان نماید. او پس از گذشت مدت زمانی متوجه می‌گردد نامه‌ها توسط فیلسوفی به نان آلبرتو ناکس نوشته شده‌اند و ارسالش به او توسط سگش به نام هرمس صورت می‌گیرد. از نقاط عطف مطالب مطرح شده توسط ناکس می‌توان به آنجایی اشاره نمود که آلبرتو به سوفی نشان می‌دهد فلسفه آنقدر اهمیت دارد که باید به وسیله آن زندگی خود را زیر سوال ببریم وگرنه حیات ما مفهومش را از دست خواهد داد. او به همین قدر بسنده نمی‌کند و از فلسفه غرب و اسطوره‌های باستانی می‌گوید و توضیحات بیشتری از دموکرتس و نظریه اتم‌های غیر قابل تفکیک را به سوفی می‌دهد. ارسال ویدئویی از آتن کنونی که ارتباطش با آت باستان سوفی را به همان تاریخ پیوند می‌دهد از دیگر اقدامات جالب آلبرتو ناکس است که بعد‌ها با دریافت کارت پستال‌هایی که تاریخ بعضی از آن‌ها 15 ژوئن می‌باشد و دقیقاً همان تاریخ تولد سوفی است ماجرا رنگ جالبتری به خود می‌گیرد.

دیدار آلبرتو و سوفی بالاخره رخ می‌دهد و سوفی پس از نشستن پای صحبت‌های او تازه متوجه می‌شود که چگونه اتفات زندگی‌اش با فلسفه مرتبط هستند. گفتگو‌هایی میان این دو در مورد فرهنگ هند و اروپایی، حضرت عیسی مسیح و نظریات لاک و هیوم و ... ادامه پیدا می‌کند و کتاب به جایی می‌رسد که از آنجا به بعد داستانش توسط هیلد روایت می‌گردد. داستان‌های هیلد و پدرش و البته سوفی و آلبرتو جذاب و جذابتر می‌گردند و هرچه به پایان نزدیک می‌شوید نیاز به تمرکز بیشتر برای جمع‌بندی در ذهن دارند.

دانلود کتاب دنیای سوفی

در ادامه می‌توانید نسبت به دانلود کامل کتاب دنیای سوفی به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.


دانلود pdf کتاب دنیای سوفی

درباره یوستین گردر

یوستین گردر (Jostein Gaarder) نویسنده نروژی و متولد سال 1952 در این کشور می‌باشد. این نویسنده که در ابتدا یک معلم فلسفه بود تحصیلاتش را در زمینه فلسفه و الهیات در دانشگاه اسلو به اتمام رسانده است و از جمله آثارش می‌توان به: دختر پرتقالی، سلام، اینجا کسی نیست؟ و مرد غیر قابل اعتماد اشاره کرد.

کتاب دنیای سوفی مناسب چه افرادی است؟

علاقه مندان به داستان‌های فلسفی به ویژه آثاری که از نظریات فلاسفه گوناگون سخن به میان آورده‌اند مخاطبان اصلی این کتاب می‌باشند. البته دوستداران نوشته‌های یوستین گردر حتماً این کتاب را باید در سر لیست مطالعاتی خودشان قرار دهند.

فهرست کتاب

مطالب داستان فلسفی دنیای سوفی در یک جمع‌بندی دقیق طی 11 فصل به علاقه مندان با این عناوین ارائه می‌گردد:

  • نگاه به دنیای پیرامون مانند یک فیلسوف

  • حس کنجکاوی انسان دلیل پیدایش فلسفه

  • انتقاد فیلسوفان طبیعی از خدایان اساطیری

  • سقراط

  • نوشته‌های افلاطون و سقراط

  • انتقاد ارسطو از افلاطون

  • قرون وسطی

  • تقابل تاریخی تجربه گرایی و عقل گرایی

  • نقش امانوئل کانت در اختلاف عقل گرایی و تجربه گرایی

  • دوره نوین تاریخ فلسفه

  • گسترش رویکرد طبیعت گرایی

بخش‌هایی از کتاب دنیای سوفی

خانم‌ها و آقایان! ما در فضا شناور هستیم...

دولتی که زنان را آموزش نمی‌دهد مانند مردی است که تنها بازوی راست خود را تمرین می‌دهد.

یک اتم هیدروژن در یک سلول در انتهای بینی من زمانی بخشی از خرطوم فیل بوده است، یک اتم کربن در عضله قلب من زمانی در دم یک دایناسور بوده است.

بهترین اتفاقی که می‌تواند بیفتد داشتن مخالفان پر انرژی است.

آلاچیق را پدربزرگش وقتی بچه اول آن‌ها چند هفته پس از تولد درگذشت برای مادربزرگ ساخته بود. نام کودک ماریه بود. بر سنگ قبر او نوشته بود: «ماریه کوچولو پیش ما آمد، سلامی کرد و رفت».

مردم حبشه فکر می‌کنند خدایان سیاه‌اند و بینی پهن دارند، در نظر تراکییایی‌ها خدایان چشم آبی و مو بورند. اگر گاو‌ها، اسب‌ها و شیر‌ها قادر به نقاشی بودند، لابد خدایان را به شکل گاو و اسب و شیر می‌کشیدند.

اکثر مردم عقیده داشتند بیماری ناشی از علت‌های فوق طبیعی است. واژه‌ی آنفولانزا در حقیقت به معناب نفوذ شوم ستارگان است.

پدر هیلده برای دنیای سوفی در حقیقت حالت قادر مطلق را داشت.

هیلده عزیز، اگر مغز انسان چنان ساده می‌بود که ما از آن سر در می‌آوردیم، هنوز چنان احمق بودیم که هیچ از آن سر درنمی آوردیم.

تنها چیزی که برای تبدیل شدن به یک فیلسوف خوب موردنیاز است، بهره‌مندی از قوه‌ی تعجب است!

پرسشی که برایش جواب نیابی، هرگز احمقانه نیست!

عجیب نبود که نمی‌دانست کیست؟ و بی‌انصافی نیست که انسان در قیافه خود دستی ندارد؟ این قیافه را به او قالب کرده بودند. آدم می‌تواند دوستانش را خود انتخاب کند، اما انتخاب خودش دست خودش نیست. حتی بشر بودنش هم دست خودش نیست.

ارسطو، همان‌طور که قبلاً گفتم، در اندیشه تغییر‌های طبیعت بود. «جوهر» همواره توان آن دارد که «صورت» خاصی را تحقق بخشد. می‌شود گفت «جوهر» پیوسته در تکاپوست چیزی را از قوه به فعل درآورد. هر تغییر در طبیعت، به نظر ارسطو، دگرگونی یک جوهر است از «قوه» به «فعل».

واژه کلیدی در فلسفه سارتر، مانند فلسفه کرکه گور، «وجود» است. ولی وجود اینجا به معنی زنده بودن نیست. گیاهان و جانوران نیز زنده‌اند، وجود دارند، اما مجبور نیستند به زنده بودن خود بیندیشند. انسان تنها موجود زنده‌ای است که از وجود خود آگاه است. سارتر می‌گفت چیز‌های مادی فقط «در نفس خود» – فی‌نفسه – وجود دارند، حال آن که انسان «برای نفس خود» – لنفسه – وجود دارد. بدین قرار وجود انسان و وجود اشیاء همسان نیست.

فرافکنی، نسبت دادن خصایلی است به سایرین که می‌کوشیم در خود سرکوب سازیم. آدمی که، مثلاً، خیلی خسیس است، همه مردم را پول دوست می‌خواند و کسی که مدام در فکر مسائل جنسی است بیش از همه از شهوترانی دیگران به خشم می‌آید.

به گفته هگل، مطالعه تاریخ نشان می‌دهد که بشریت به سوی تعقل و آزادی بزرگتری در حرکت است. رشد تاریخی، با همه جست‌وخیز و توقف‌های آن، به سمت جلو بوده است. به همین جهت گفته می‌شود که تاریخ هدفمند است.

اسپینوزا تاکید می‎ورزد که تنها یک وجود، کاملاً و مطلقا «علت قائم به‌ذات» است و می‌تواند با آزادی تام عمل کند. تنها خدا یا طبیعت مبین فرایندی این‌چنین آزاد و این‌چنین «غیرتصادفی» است. انسان می‌تواند برای کسب آزادی و ر‌هایی از قیود برونی بکوشد، ولی هیچگاه به اختیار و «اراده آزاد» دست نمی‌یابد. ما بر آنچه بر بدنمان می‌گذرد – که وجهی از حالت مادی است – اختیار نداریم. همچنین اندیشیدن خود را بر نمی‌گزینیم. پس انسان «روح آزاد» ندارد؛ و کمابیش در پیکری مکانیکی محبوس است.

رنسانس، بیش از هر چیز دیگر، دید تازه‌ای از انسان به ارمغان آورد. انسان‌مداری رنسانس، برخلاف تاکید تعصب‌آمیز قرون وسطا بر طبیعت گناهکار بشر، منجر به باوری تازه به انسان و ارزش انسان شد. انسان اینک بی‌اندازه والا و ارجمند به شمار می‌رفت. یکی از چهره‌های اصلی رنسانس مارسیلیو فیچینو بود که گفت: «خود را بشناس، ای موجود الهی در جلد آدمی!»

هرچه می‌بینی بخشی از جهان پیرامون توست، اما نحوه دیدنت بستگی دارد به عینکی که به چشم می‌زنی.

ارسطو می‌پرسد: چگونه باید زیست؟ خوب زیستن مستلزم چیست؟ و پاسخ می‌دهد: انسان فقط در صورتی می‌تواند خوشبخت شود که همه توانایی و شایستگی خود را به کار اندازد.

هراکلیتوس تاکید کرد که اضداد ویژگی جهان است. اگر هیچ‌گاه بیمار نشویم، نمی‌دانیم تندرستی چیست. اگر هیچ‌گاه گرسنه نشویم، از سیر شدن لذت نمی‌بریم. اگر هیچ‌گاه جنگی روی نمی‌داد، قدر صلح را نمی‌شناختیم. و اگر زمستان نباشد، بهار هم نمی‌آید.

آیا چیزی هست که همه به آن علاقه‌مند باشیم؟ آیا چیزی هست که مربوط به همه – صرف نظر که کی هستند و کجای جهان زندگی می‌کنند – باشد؟ آری، سوفی عزیز، مطالبی هست که قطعاً مورد علاقه همگان است و موضوع بحث دوره آموزشی ما دقیقاً همین‌ها است. مهمترین چیز در زندگی چیست و چطور می‌توانیم قدرت درونی خود را پیدا کرده و اجازه دهیم بدرخشد؟  اگر این سوال را از کسی بکنیم که سخت گرسنه است، خواهد گفت غذا. اگر از کسی بپرسیم که از سرما دارد می‌میرد، خواهد گفت گرما و اگر از آدمی تک و تنها همین سوال را بکنیم، لابد خواهد گفت مصاحبت آدم‌ها. ولی هنگامی که این نیاز‌های اولیه برآورده شد، آیا چیزی می‌ماند که انسان بدان نیازمند باشد؟ فیلسوفان می‌گویند بلی. به عقیده آن‌ها آدم نمی‌تواند فقط دربند شکم باشد. البته همه خورد و خوراک لازم دارند. البته که همه محتاج محبت و مواظبت هستند. ولی از این‌ها که بگذریم، یک چیز دیگر هم هست که همه لازم دارند و آن این است که بدانیم ما کیستیم و در اینجا چه می‌کنیم.

مشخصات کتاب دنیای سوفی

مشخصات
نویسنده یوستین گردر
مترجم حسن کامشاد
ناشر نیلوفر
شابک 9789644480416
موضوع رمان خارجی
رده‌بندی کتاب فلسفه (فلسفه و روان‌شناسی)
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
گروه سنی بزرگسال
تعداد جلد 1
تعداد صفحه 605
وزن 673 گرم
سایر توضیحات - داستانی درباره تاریخ فلسفه

نظرات کتاب دنیای سوفی

  • هاجر سلیمانی هاجر سلیمانی

    سلام میخوام نظرمو درباره تفاوت ترجمه های مختلف و تاثیرش روی خواننده بگم کتاب دنیای سوفی رو سال 81 خریدم با ترجمه حسن کامشادیعنی 15 سال پیش. اون موقع واقعن از خوندنش لذتی نبردم و به خاطر اینکه شنیده بودم این کتاب خوبی از نویسنده معروفی هست احساس بدی به خودم پیدا میکردم که پس چرا من نمیتونم باهاش ارتباط برقرار کنم. دیشب کتاب صوتیشو خریدم. اینبار ترجمه مهدی سمسار. ترجمه کامشاد یه ترجمه فوق العاده خشک و ادبی طور هست و ترجمه دوم محاوره ای تر. اگه قراره مخاطب این کتاب گروه سنی نوجوان باشه نباید متن سنگین و خشک داشته باشه. مورد دوم بی سلیقگی نویسنده در انتخابهاش موقع ترجمه هست و سومی، مواردی از برداشت های اشتباه مترجم از متن. حالا چند مورد هم مثال مینویسم کامشاد: مسلم است که سقراط بی اندازه بدقیافه بود. سمسار: میدانیم که سقراط بی اندازه بد قیافه بود. کامشاد: سقراط مردم را وا میداشت شعور عادی خود را به کار اندازند سمسار: سقراط مردم را به اندیشیدن وا میداشت کامشاد: سقراط، سوفی! هنوز با او تمام نکرده ایم. سمسار: هنوز کارمان با سقراط تمام نشده کامشاد: مادرش با دو بسته بزرگ خرید تلوتلو خوران از راه رسید. شاید به همین خاطر بود که میگفت سوفی خیلی این روزها در فکری سمسار: مادرش با دو کیسه بزرگ خرید از راه رسید. تا کیسه ها را زمین گذاشت گفت سوفی، این روزا خیلی تو فکری یکی از دلایلی که از یک سنی دیگه از خوندن کتاب ترجمه شده مثل قبل لذتی نبردم این بود که من با خوندن ترجمه، برداشت آدم دیگه ای رو از نظر نویسنده میفهمم که با برداشت خودم میشه برداشت سوم.

  • سیدرضا قائمی رزکناری سیدرضا قائمی رزکناری

    از لحاظ فیزیکی کتاب بصورت پلمپ شده به دست من رسید و هیچ گونه مشکل ظاهری و زدگی نداشت و از این بابت از ممنون هستم. از تقاضا میکنم که کتابها را هم در پیشنهاد ویژه بگنجاند تا ترقیبی باشد برای مطالعه بیشتر در جامعه.

  • سعید یارمحمدی سعید یارمحمدی

    من این کتاب رو به عنوان هدیه خریدم و کتاب سمت چپی رو فرستادن,تصویر سمت راست کتاب خودمه که چند سال پچیش خریدمش جالبه حتی با تخفیفی که رو کتاب هم خورده بود از قیمت پشت جلد این کتاب گرون تر بود ( یعنی پول اضافی گرفتن جنس ارزون فرستادن) کلا اترجمه آقای کامشاد و چاپ نیلوفر بهترین نسخه است و اینو بخرید ولی من تو فکر زرنگ بازی فروشنده ام :) 132 میخری 131 میده جفتش یه چیه ولی خوب تو 132 پسندیدی :) جالب نیست این کار ... نکن آقا ... یا عکسو عوض کنین یا فروشنده بره تو یه دسته دیگه اگه بقیه فروشنده ها نسخه تصویر رو دارند

  • سینا پاک مهر سینا پاک مهر

    کتاب فوق العاده عالی و از هر لحاظ کامل و مناسب برای کسانی که می خواهند مسائل فلسفی را از یک منبع دست اول بخوانند

  • محمد مهدی مظفر محمد مهدی مظفر

    محتوای کتاب عالی و کیفیت چاپ چندان جالب نیست زیرا در تعدد مطالعه جلد آن باز می شود

  • کاربر کاربر

    ترجمه مهدی لطیفی رو فرستادن که روش زده ۳۵ تومن واقعا این کارا از بعیده دیگه ارزش مرجوع کردن هم نداشت

  • امیر حسین حسن نژاد امیر حسین حسن نژاد

    یوستین گردر در این کتاب از یونان قدیم شروع می کند و تا عصر حاضر پیش می آید و همه اندیشه ها را می گوید.... البته فقط به فلسفه اروپا می پردازد و کاش در مورد فلسفه شرق هم می نوشت.از چین و مصر و ایران و صد البته هند...با این همه تجربه لذتبخشی بود. یه کتاب فلسفی-ادبی که همراه دختری نوجوان فلسفه می آموزی، یاد می گیری مثه کودکی که تازه بدنیا اومده با حیرت و شگفتی به جهان بنگری و اینکه سعی کنی بالای تار موی خرگوش بری و دنیایی رو ببینی که موهای انبوه خرگوش اجازه دیدنش را بهت نمی داد نتیجه: نویسنده در فصل های آخر حرف بسیار عمیقی میزند دغدغه اصلی ما انسان های بجای اینکه جستجو درباره علت هستی باشه، این شده که زیباترین بانوی جهان امسال کی خواهد بود؟ برنامه ها و مجلات مد لباس ،کلی ما را بخودشون مشغول می کنند !!! اما اینها چه جوابی به سوالات اساسی ما خواهند داد؟؟؟ کتابی عالی برای شروع فلسفه

  • اصلان سالارکیا اصلان سالارکیا

    این کتاب رو توی 18 سالگی خوندم، به جرات میتونم بگم خوندنش توی سنین زیر 20 سال برای هر کسی واجبه یه داستان خیلی زیبا و گیرا که در طیش کل تاریخ فلسفرو هم به زیباترین شکل ید میگیریم. واقعا ذهن آدم رو باز میکنه و بعد خوندنش خیلی راحت تر میشه رفت و درباره مکتب های مختلف مطالعه کرد و به جای افکار تعصبی و بی منطق با علم و دلیل یه جهان بینی آگاهانه پیدا کرد.

  • mahsa nekouei mahsa nekouei

    برای کسی که شروع به یادگیری فلسفه میکند کتاب بسیار خوبی است . ساده و روان و در قالب رمان تاریخ فلسفه را توضیح داده است .

  • اسحاق آرادمهر اسحاق آرادمهر

    تا حالا به بیشتر از ۲۰ تا از دوستام هدیه دادم.. جمله جالبی دارد که میگه چه حیف است هیچ از فلسفه ندانیم و بمیریم

  • فریده نادرپور فریده نادرپور

    18سالمه و در طول این سال ها ، دنیای سوفی بهترین کتابی بوده که خوندم ، بخونید و لذت ببرید.

  • mehran tahmasbi mehran tahmasbi

    به هر کسی که عاشق فلسفه و جویای چرا و چگونه است پیشنهاد میکنم فلسفه همراه داستان

  • کاربر کاربر

    چیزی که سفارش میدی با چیزی که بدستتون میرسه زمین تا آسمون فرقشه

  • رضا نظری سلیماندارابی رضا نظری سلیماندارابی

    کتابی که مدت ها دنبالش بودم و تو فروشگاه های کتاب و نمایشگاه پیدا نکردم و باقیمت باور نکردنی تخفیف ویژه یلدا گرفتم و باز هم از سپاس گذارم

  • مریم مرادی مریم مرادی

    کتاب فوق العاده ای هست. اگه کسی تا حالا نخونده حتما حتما بخونه. شمارو به یه دنیای جادویی میبره و داستان وار با تاریخ فلسفه آشنا میکنه. درانتها هم با هنرمندی داستان رو تمام میکنه. از این نویسنده حتما حتما کتاب دختر پرتقالی رو هم بخونید که کم حجم تره. البته من این کتاب رو از نخریدم و خیلی سال پیش از دوستم هدیه گرفتم. فقط میخواستم نظرم رو در مورد محتواش بگم شاید برای کسی مفید باشه

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب دنیای سوفی