انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل

معرفی و دانلود کتاب انسان در جستجوی معنا اثر ویکتور فرانکل رایگان به همراه خلاصه کتاب

انسان در جستجوی معنا حاصل تجربیات ویکتور فرانکل در زمان اسارتش در اردوگاه کار اجباری آلمان نازی است. روز‌های سخت و وحشتناکی که بر او گذشت اما در نهایت به آزادیش منجر شد. وی در دوران حضورش در اردوگاه، معنایی از حیات را یافت که لحظات را برایش قابل تحمل و ادامه دادن می‌کرد. هنر نویسندگی فرانکل آنجایی خودنمایی می‌کند که مخاطب در هنگام خواندن اثر، خودش را در اردوگاه فرض می‌کند و گاه ممکن است نفسش از تجربیات تلخ خالق اثر بگیرد. برای مثال در شروع ماجرا‌های از سر گذرانده شده ویکتور در زندان، خواهیم خواند که زندانیان به دو دسته کلی تقسیم می‌شدند، دسته اول برای اعدام فرستاده می‌شدند و تکلیفشان با مرگ روشن می‌شد و دسته دوم برای کار به مناطق مختلف برده می‌شدند و کار می‌کردند و منتظر می‌ماندند تا ببینند کی، زمان اعدامشان فرا می‌رسد. دسته دوم اگرچه زنده بودند اما همین بلاتکلیفی، عذاب شدیدی بر آن‌ها وارد می‌کرد و راوی داستان به این گروه دوم تعلق داشت.

اکنون این سؤال برای خواننده قبل از روبرویی با کتاب مذکور پیش می‌آید که زندانیان در این موقعیت چگونه امیدشان به زندگی را می‌توانستند حفظ کنند. باید اینگونه پاسخ داد: جدا از آن عده‌ای که امیدی نداشتند و صرفاً بی‌تفاوتی را برگزیده بودند، نفرات امیدوار با یاد عزیزانشان و خاطرات خوشی که از آن‌ها به یادگار در اذهانشان داشتند ساعت‌ها و روز‌ها را پشت سر می‌گذاشتند تا شاید باز هم برایشان تکرار شود. داستان روایت شده، واقعی است و وقتی نویسنده از آن روز‌ها می‌گوید که برخی افراد غذایشان را در لحظات تکان‌دهنده عمرشان به دیگران می‌بخشیدند، مخاطب بیش از پیش متوجه می‌شود که حفظ انسانیت و حرمت زندگانی تا چه حد از سوی برخی، محترم شمرده می‌شود و هرگز فداکاری و شرأفت پایان نمی‌یابند.

پرداختن به آنچه که در قلب نام کتاب هم نهفته است، وجه دیگری از حقیقت دوام آوردن در زمان زندانی بودن می‌باشد. فرانکل فوق‌العاده زیباتر این قسمت را تعریف می‌کند و انگیزه را به معنای زندگی گره می‌زند. به قول خودش به مکان و زمان هم ارتباطی پیدا نمی‌کند. مثلاً یک نفر در موسیقی در 50 سالگی، نفر دیگر در ورزش در 20 سالگی و همینطور انسان‌های دیگری در رشته‌های متفاوت و در موقعیت‌هایی متفاوت می‌توانند مقصود خود را بیابند و برای رسیدن به آن‌ها برنامه‌ریزی کنند و همت بگمارند. این همه مؤلفه توسط ویکتور فقید مطرح می‌شود تا از چند جهت معنای زندگی را برای ما تشریح نماید، مایی که نباید بترسیم و در هر زندانی، چه روحی و چه جسمی، موانع را کنار بزنیم و به بهانه خواندن کتاب پیش رو بهانه‌هایی را برای خود نتراشیم.

به راستی که وقتی با چنین قدرتی از سوی نویسنده و اطرافیان امیدوارش در آن روز‌ها روبرو می‌شویم، خجالت می‌کشیم که به ناامیدی فکر کنیم چه برسد به آن که بخواهیم در مورد آن کلامی بر زبان جاری سازیم. سرنوشت هیچ بشری از ابتدا تعیین نشده و زندگی هر شخصی می‌تواند شیرین یا ناگوار جریان داشته باشد و به پایان برسد حالا چه چیزی این تفاوت را رقم می‌زند؟ معنایی که نقش اول زندگی هر نفر که خود اوست، به لحظه‌ای حضورش در دنیا می‌بخشد و تقدیرش را رقم می‌زند.

دانلود کتاب انسان در جستجوی معنا با بهترین ترجمه

در ادامه می‌توانید نسبت به دانلود کامل کتاب انسان در جستجوی معنا به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. بهترین ترجمه این کتاب از امیر لاهوتی است. در صورتی که قصد خرید کتاب انسان در جستجوی معنا را دارید، می‌توانید به صورت آنلاین و با قیمت حدودی 100 هزار تومان خریداری کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.


دانلود pdf کتاب انسان در جستجوی معنا

درباره ویکتور فرانکل

نویسنده اتریشی ویکتور فرانکل (Viktor Frankl) در سال 1905 در شهر وین متولد شد در جنگ جهانی دوم، هنگامی که آلمان به اتریش حمله کرد، اسیر شد و چند سالی را در اردوگاه کار اجباری سپری کرد. قبل از جنگ و اسارتش حدود 8 سال را در یک بیمارستان روانی به عنوان رئیس بخش مربوط به خودکشی زنان مشغول به فعالیت بود. وی که در سال 1997 برای همیشه دنیا را ترک کرد، حاصل تجربیاتش را در کتاب انسان در جستجوی معنا گردآوری نمود تا به جهانیان بیاموزد که چطور در مواقع سختی، به زندگی‌شان معنا ببخشند و در مقابل چالش‌های روزگار، مقاومت کنند و هرگز کوتاه نیایند. به عقیده بسیاری از صاحبنظران، علم معنا درمانی یا به عبارتی همان لوگوتراپی توسط فرانکل پایه‌گذاری شده است.

کتاب انسان در جستجوی معنا مناسب چه افرادی است؟

در عصر مدرن امروز، آدم‌ها در تاریکی‌هایی از جمله افسردگی روحی، فقر، بیماری‌های صعب العلاج و ... گرفتارند که ممکن است این‌ها امیدشان را به تاراج ببرد و دلیلی برای حتی نفس کشیدن برای انسان‌ها پس از غرق شدن در یاس، وجود نداشته باشد. این اثر قرار است این گروه از افراد را نشانه بگیرد و با راهکار‌هایی که مؤلفش مطرح می‌نماید، ضمن واقع بینی، معناگرایی را چاره تمام بشریت عنوان کند و با اتفاقات واقعی که داستان گونه تعریف می‌کند، امید دوباره‌ای به حیات انسان‌ها ببخشد. کتاب انسان در جستجوی معنا مناسب تمام بشریت است چرا که همه ما محکوم به امیدوار بودن در هر لحظه و مکانی هستیم.

فهرست کتاب

ماجرای شرح داده شده توسط نویسنده در این کتاب، پس از سه پیش گفتار و یک گاه شمار به دو بخش کلی تقسیم می‌شود. بخش اول که خود شامل یک فصل است قسمت کوتاهی از اثر را تشکیل می‌دهد و شرح‌دهنده تجاربی از اردوگاه کار اجباری است. بخش دوم هم که به توضیح خلاصه لوگوتراپی می‌پردازد، در زیر مجموعه‌اش حدود 20 فصل را دارد که عناوین متفاوتی دارند از جمله آن‌ها می‌توان به معنا طلبی، ماهیت هستی، یک لوگودرام، روان رنجوری اجتماعی، روان درمانی دوباره انسانی شده و گزیده‌هایی از نامه‌ها و سخنرانی‌ها اشاره نمود.

بخش‌هایی از کتاب انسان در جستجوی معنا

عشق، یکی از راه‌های یافتن معنای زندگی در رنج است وقتی فداکاری را در رنج می‌یابیم، رنج معنای دیگری به خود خواهد گرفت. انسان در صورتی رنج را تحمل می‌کند که معنایی در آن نهفته باشد.

انسان توانایی تغییر جهان و تبدیل شدن آن به مکانی بهتر را دارد و در صورت لزوم می‌تواند، خود و جهان را تغییر دهد.

ما علاوه بر امید، به آینده نگری و معنا نیاز داریم در غیر اینصورت مرگ خیلی زود به سراغمان می‌آید.

با اینکه مطمئنا بازگشت به یک زندگی عادی برای زندانیان آزاد شده اصلاً آسان نبود، اما بیشتر آن‌ها پس از مدتی توانستند یکبار دیگر از زندگی خود لذت ببرند و خوشحال باشند که از هولوکاست جان سالم به در برده‌اند.

برای تجربه خلأ درونی، حتما نباید آسیب جدی ببینید. مثلاً تعطیلات یکشنبه را در نظر بگیرید که افراد پس از یک هفته کار سخت و منظم، کمی استراحت کنند تا فقط متوجه شوند که زندگی آن‌ها، کاملاً عاری از مفهوم است.

عریانی، تنها تحفه ما از اردوگاه بود. جز بدن‌های برهنه، چیز دیگری نداشتیم. انسان این قابلیت را دارد که به هر چیزی عادت کند. اکنون اگر کسی از ما در مورد حقیقت گفته داستایوفسکی بپرسد که می‌گفت: بشر موجودی است که می‌تواند به همه چیز عادت کند پاسخ خواهیم داد: بله بشر موجودی است که به همه چیز خو می‌گیرد اما نپرسید چگونه.

افرادی که بالاترین میزان محبوبیت را بین مردم دارند، کسانی هستند که به سختی کار می‌کنند و از منزلت بالایی نزد دیگران برخوردارند.

لوگوتراپی یا همان معنا درمانی می‌تواند به ما در مقابله با هر مشکلی کمک کند.

وقتی می‌ترسیم اتفاقی بیفتد، اغلب اتفاق می‌افتد اما وقتی تلاش می‌کنیم و به زور می‌خواهیم چیزی اتفاق بیفتد هرگز اتفاق نمی‌افتد.

با بالا آمدن خورشید در سپیده دم، منظره این اردوگاه سهمناک با چندین ردیف سیم خاردار، برج نگهبانی، نورافکن‌های چرخان و صف‌های دراز از زندانیان ژنده پوش و غمزده، در سپیده دم تیره دیده می‌شد. زندانیان در امتداد جاده‌های مستقیم متروک به سختی خود را می‌کشیدند به سوی کدامین مقصد در حرکت بودند، نمی‌دانستیم.

انسان وقتی تلاش می‌کند هنر زیستن را یاد بگیرد، تلاش برای ایجاد روحیه شوخ طبعی و خوشمزگی بخاطر تحمل شرایط محیطی به یک ترفند شگفت‌انگیز تبدیل می‌شود.

شوخ طبعی بیش از هر حس دیگری می‌تواند بشر را از انزوا بیرون بکشاند و توانایی او را برای تحمل شرایط ناگوار بالا ببرد.

با وجود اینکه در اردوگاه کار اجباری محکوم بودیم تا یک زندگی بدوی را از نظر جسمی و فکری دنبال کنیم، می‌توانستیم یک زندگی معنوی عمیق برای خود داشته باشیم. در میان ما افراد ظریفی بودند که اهل تفکر بودند و به زندگی فرهنگی و پرباری عادت داشتند، آن‌ها از بقیه بیشتر رنج جسمی می‌بردند اما کمتر به زندگی باطنی‌شان آسیب رسید.

برای نخستین بار در زندگی‌ام، حقیقتی را که از آن اشعار بسیاری به اشکال مختلف سروده‌اند و اندیشمندان بسیاری آن را به عنوان حکمت نهایی بیان داشته‌اند، دیده‌ام.

همه چیز را می‌توانیم از یک انسان بگیریم جز آزادی. آزادی کلمه‌ای است که زندگی را معنادار و هدفمند می‌کند. زندگی بدون معنا نیست، رنج هم جزئی از زندگی است پس در رنج هم معنایی نهفته است، رنج آدمی بخش انکارناپذیری از زندگی اوست حتی اگر در قالب سرنوشت و مرگ، خود را نشان دهد.

مشخصات کتاب انسان در جستجوی معنا

مشخصات
نویسنده ویکتور فرانکل
مترجم امیر لاهوتی
ناشر جامی
شابک 9786001761157
موضوع روانشناسی
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
تعداد صفحه 168
وزن 216 گرم

نظرات کتاب انسان در جستجوی معنا

  • محمد بنی آدم محمد بنی آدم

    کتاب خوبیه خوندنش رو به اونایی ک اهل مطالهع وروانشناسی و فلسفه هستن توصیه میکنم

  • سپيده  مهرزاد سپيده مهرزاد

    موقع خوندن این کتاب تمامش عین فیلم از جلوی چشمات میگذره و تپش قلب میگیری ، عالیه !

  • کاربر کاربر

    ابتدا درباره ترجمه و تایپ بگم که اصلا خوب نبود نمیدونم کودوم انتشارات بهترین تایپ و ترجمه ی این کتاب رو داره و خودم هم قبل از خرید تحقیق کردم اما بازم متوجه نشدم چون نظرات متناقض بود و در نهایت این چاپ رو خریدم که راضی نبودم. درباره محتوا هم با توجه به اسم کتاب و همچنین تعریف هایی که ازش شنیده میشه انتظار خیلی خیلی بیشتری داشتم و دنبال کتابی بیشتر فلسفی درباره معنی و هدف زندگی بودم اما کتابی که باهاش مواجه هستید بیشتر اصول روانپزشکی رو بیان میکنه و از زبان یک روانپزشکه اما با این وجود خوندنش خالی از لطف نیست و نکته هایی که بتونه هایلایت بشه و مورد استفاده قرار بگیره کم نداره. برخلاف نظر اکثریت در قسمت اول کتاب که سرگذشت نویسنده در اردوگاه کار اجباری بود نکات بیشتری برای من در باب معنی و هدف زندگی داشت و قسمت دوم کمتر اما بود بازهم نکاتی. امیدوارم دیدگاهم کمکتون کرده باشه.

  • سعیده قاسمی سعیده قاسمی

    کتاب خیلی جالبیه و خوندنش رو توصیه میکنم. البته در این ویرایش غلط املایی زیاد دیدم و اینکه توی نگارش بعضی جملات طولانی توجه کافی نشده و باید دو سه بار بخونی تا متوجه منظور نویسنده بشی. ویرگول گذاریش هم خیلی جالب نبود و توی فهم همین جملات بلند تاثیر میگذاشت. البته به نسبت قیمت این کتاب توقع زیادی هم نباید داشت. فکر میکنم بهتر باشه از انتشارات دیگه خرید کنید.

  • حکمت الله آریایی فر حکمت الله آریایی فر

    خوندنشو برای اونایی که میخوان معنایی هرچند اندک در زندگی پیدا کنن رو توصیه میکنم

  • علی اکبر عبدامامی علی اکبر عبدامامی

    آموزنده و جذاب

  • حسن گزمه حسن گزمه

    از اون دسته کتابهائی هستش که علی الخصوص کسانی که توی زندگیشون نا امیدن یا حتی افسردگی دارن باید بخونن... بخش اول کتاب که روایت زندگی مشقت بار دوران هستش به زیبائی هر چه تمام به تصویر کشیده شده که شما با خوندنش اگه حواستون جمع داستان باشه انگاری دارید یه فیلم مستند تماشا می کنین و در ادامه هم مباحث فلسفی...

  • سیاوش سعیدی سیاوش سعیدی

    واجب برای خواندن

  • امیر ارسلان رضایی امیر ارسلان رضایی

    سلام غلط املایی خیلیییی داره و اصلا ترجمه ی روانی نداره در حدی ک دو بار باید بخونید

  • محمدحسین حسینی محمدحسین حسینی

    این کتاب در دو بخش نوشته شده که یک بخش اون شرح حال نویسنده س و بخش دومش درباره فلسفه روان شناختی هست که نویسنده بنیانگذاری کرده و بسیار کاربردیه.دکتر فرانکل یک پزشک یهودیه که در جنگ جهانی دوم به اردوگاه آشویتس تبعید میشه و در بدترین شرایط ممکن زنده میمونه و تمام اتفاقات وحشتناکی که براش رخ داده رو در کتاب آورده.این کتاب رو استاد روانشناسی دانشگاهم در سال85 بهم معرفی کرد و گفت این رو مشاورها به مراجعینی که خیلی ناامید و افسرده هستند معرفی میکنن.کتاب بسیار خوبیه و حجم خیلی زیادی هم نداره.من حتماً توصیه میکنم این کتاب رو بخوند.

  • ابوالفضل جواهری ابوالفضل جواهری

    به درد هر طیفی نمیخوره بخشواولش بد نیست چون داره تا حدودی خاطرات زندان رفتنشو میگه ولی بخش دومش یکم سنگینه البته نظ شخصیه منه هر کی قصد خوندن این کتابو داره باید حداقل با مبانی روانشناسی آشنایی کامل داشته باشه

  • مهدی وزیریان مهدی وزیریان

    این جور کتاب ها رو باید خوند

  • علی عابدی علی عابدی

    کتابی مناسب برای کسانی که هدف زندگی را گم کرده یا زندگی را پوچ و بی هدف یافته و سردرگم هستند . همچنین کتابی مناسب برای علاقه مندان به روانشناسیه که قصد دارند با مفهوم لوگوتراپی آشنا بشن اما لوگوتراپی رو به صورت خیلی مختصر و اجمالی بررسی کرده...

  • ناعمه دیبازر ناعمه دیبازر

    خوندنش خالے از لطف نیست پیشنهاد میکنم،کتاب قشنگیه

  • علی ریاضی علی ریاضی

    به نظرم خوندن این کتاب برای افرادی که در زندگی شون هدفی ندارند بسیار مفید خواهد بود

  • کاربر کاربر

    انسان در جستجوی معنا، کتابی است که بر پایه‌ی تجربیات فاجعه‌بار ویکتور فرانکل در اردوگاه‌های کار اجباری آشویتس نوشته شده است. ویکتور فرانکل در این دوران، پدر و مادر، همسر و برادرش را از دست داد. خواهر او تنها کسی بود که از این وضعیت نجات پیدا کرد. با وجود تمام سختی‌ها، رنجی که می‌کشیدند، گرسنگی، سرما، بی‌رحمی و خشونتی که در اطرافشان موج می‌زد، اما او باز هم زندگی را شایسته و ارجمند می‌دید. در بخش دوم کتاب انسان در جستجوی معنا، او از خاطرات مراجعانش نوشته است. او با تجربیات گسترده‌ای که در زمینه‌ی کار و درمان بر اساس معنادرمانی به دست آورده است، متوجه این موضوع شد که برای هر فرد باید رسالت و وظیفه‌ای وجود داشته باشد که بخواهد عمرش را صرف آن کند... کاش کتاب خوانی رو بیشتر کنیم و سرانه مطالعه رو بالا ببریم کتاب بهترین دوست انسانه

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب انسان در جستجوی معنا