معرفی و دانلود کتاب کالیگولا اثر آلبر کامو رایگان به همراه خلاصه کتاب
- نویسنده: آلبر کامو
- مترجم: ابوالحسن نجفی
- ناشر: نشر نیلوفر
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 148
- سال انتشار: 1945 میلادی
- افتخارات: -
کالیگولا به عنوان اولین نمایشنامه آلبر کامو که آن را به عنوان بهترین آنها نیز میشناسند برای اولین بار در سال 1945 بر روی صفحه اجرا شد و شخصیت اصلی آن که ماجراها حول محور او تصمیماتش اتفاق میافتند، جوانی 21 ساله است که به امپراتوری روم میرسد و با شرایط روحی نابسامانی همچون روان پریشی و دیوانگی، رخدادهای تلخی را رقم میزند. از آنجایی که اسناد تاریخی دال بر وجود چنین حقایقی در دسترس میباشند، بر اهمیت اثر افزوده میشود.
کالیگولا که بعدها ثابت کرد امپراتوری خونخوار است در طول 6 ماه ابتدایی حکومتش، مالیاتها را حذف کرد و اسباب برقراری عدل را در تمام سرزمینش مهیا ساخت اما سپس دست از آنها کشید و موقعیت جامعه را دگرگون کرد. دلیل اصلی او برای کارهای بسیار ناراحتکنندهاش فوت دروسیلا همسرش بود که او را تا مرز جنون برد و موجب شد از سرزمین روم یک جهنم بسازد. او اقدامات وحشتناکی را برنامهریزی کرد و به انجام رساند برای مثال به همسران درباریان تجاوز میکرد و کشتن انسانها را بعنوان یک سرگرمی مفرح برای خودش انتخاب کرده بود. شاید این سؤال به ذهن مخاطب خطور کند که چطور ممکن است چنین فردی با این مشکلات روحی و روانی در آن زمان با وجود تمدن و فرهنگ روم، بر آن حاکم شود و دست به کارهایی این چنینی بزند.
کامو نمایشنامه مذکور را در طول سالهای جنگ جهانی دوم به رشته تحریر درآورد و به گونهای میخواست با آن هیتلر و نازیها که بر آلمان آن موقع حکمفرمایی میکردند، انتقاد نماید. حرف اصلی نویسنده مطرح آمریکایی این بود که یک ملت نباید به راحتی اختیار سرنوشتشان را به دست فرد یا افرادی زورگو و بیملاحظه بسپارند و سپس نتوانند در مقابلش قد علم کنند بلکه باید عاقلانهتر اندیشید و با جسارتی در خور انسانهای تانمند، تقدیرشان را در دست بگیرند.
در ادامه میتوانید نسبت به دانلود کامل کتاب کالیگولا به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.
آلبر کامو (Albert Camus) نویسنده فرانسوی برنده نوبل در 7 نوامبر سال 1913 در الجزایر متولد شد. او در خانوادهای فقیر متولد شد و پس از کشته شدن پدرش در جنگ جهانی با برادر و مادرش زندگی میکرد. مدرک لیسانس فلسفهاش را در سال 1935 دریافت کرد و در جنبش ضدفاشیستی آمستردام سابقه فعالیت داشت. کامو به دلیل بیماری سل نتوانست در جنگ جهانی دوم شرکت کند اما فعالیتهای سیاسیاش علیه نازیسم را انجام میداد، بصورت حرفهای به نگارش نمایشنامهها و رمانهای مختلف میپرداخت. او از افراد متعددی از جمله آرتور شوپنهاور در کارهایش اثر پذیرفته بود و کارهایی نظیر: طاعون، دادگستران، مرثیهای برای راهبه، آدم اول، پشت و رو، وقایع نامه الجزایر، تبعید و حکومت وجدان، خوشبخت مردن و بیگانهی را از خود به جا گذاشت. کامو سرانجام در 4 ژانویه سال 1960 بر اثر سانحه تصادف در شهر ویل بلویل فرانسه در گذشت.
علاقمندان به نمایشنامههای آلبر کامو، از اصلیترین اشخاصی هستند که کالیگولا به آنها برای مطالعه توصیه میگردد.
کالیگولا در بازار نشرو چاپ ایران توسط انتشارات متعددی به چاپ رسیده است که عبارتند از: انتشارات مجید در 144 صفحه با ترجمه پرویز پرویز شهدی و انتشارات قطره در 128 صفحه با برگردانی از پری صابری.
سناتورها، از جمله یکى از آنها که بسیار سالخورده است در یکى از تالارهاى کاخ گرد آمدهاند و همگى حالتى عصبى دارند. نخستین سناتور: باز هم خبرى نیست. سناتور سالخورده: نه صبح خبرى بود و نه عصر. دومین سناتور: از سه روز پیش هیچ خبرى نداریم. سناتور سالخورده: پیامرسانها مىروند، پیامرسانها برمىگردند. سرى تکان مىدهند و مىگویند: هیچى.
دومین سناتور: سرتاسر دشت بررسى شده، هیچ کارى نمىشود کرد. نخستین سناتور: چرا پیشاپیش باید نگران شویم؟ صبر کنیم. شاید همانطور که رفته همانطور هم برگردد. سناتور سالخورده: دیدمش که از کاخ بیرون رفت. نگاه عجیبى داشت. نخستین سناتور: من هم آنجا بودم و از او پرسیدم چهاش شده. دومین سناتور: جوابى داد؟ نخستین سناتور: فقط یک کلمه هیچى.
هلیکن: شاید مشکل کبدى یا خیلى ساده انزجار از هر روز دیدن قیافهى شما. آدم همدورهاىهایش را اگر گهگاه قیافه و دک و پوزشان را تغییر دهند، بهتر مىتواند تحملشان کند. ولى نه، چیزى عوض نمىشود، همان آش است و همان کاسه.
دنیا به صورت موجود، غیرقابل تحمله. پس من احتیاج به ماه دارم، یا به خوشبختی، یا به ابدیت، شاید به یک چیز که جنون باشه که در هر حال متعلق به این دنیا نباشه.
دوست داشتن یک موجود در این است که پیر شدن با او را بپذیریم.
من باید به آنها یک هدیه شاهانه بدهم، هدیه برابری همه انسانها. و وقتی همه در یک سطح قرار بگیرند، هنگامی که ناممکن به زمین بیاید و ماه در دستان من قرار گیرد، شاید بعد از آن من به موجودی بهتر تبدیل شوم و جهان تازه شود، پس از آن است که دیگر آدمها نخواهند مرد و شاد خواهند بود.
آخر تو از این مسأله چیزی نمیدانی. خزانه از اهمیت قدرتمندانهای برخوردار است. همه چیزهای مهم به آن بستگی دارد: دارایی، روحیه همگانی، سیاست خارجی، تهیه تجهیزات و آذوقه برای ارتش و وسایل کشاورزی، به تو میگویم همه اینها مهم هستند، همگی هم به یک اندازه.