قدرت بی قدرتان اثر واتسلاف هاول

معرفی و دانلود کتاب قدرت بی قدرتان اثر واتسلاف هاول رایگان به همراه خلاصه کتاب

واستلاف هاول رئیس جمهور فقید چک، کتاب قدرت بی قدرتان را به رشته تحریر در آورده است. او در این کار، از یک نظام ایدئولوژیک که نامش پساتوتالیتر است صحبت به میان آورده و از جزئیاتش می‌گوید. سال 1978 بعد از آنکه بهار اصلاح طلبی در پراگ یعنی پایتخت چک امروزی با شکست مواجه شد، اولین بار قدرت بی قدرتان به چاپ رسید که نقش بدیلی در آگاه‌سازی مردم چکسلواکی داشت و از موجبات انقلاب مخملین بود که رهبری‌اش را هاول برعهده داشت. نویسنده سیاستمدار کتاب، پساتوتالیتر را یک نوع از ژریم تمامیت خواه قلمداد می‌کند که اگرچه با دیکتاتوری کلاسیک تفاوت‌های قابل توجهی دارد اما ماهیت اصلی‌اش را نمی‌شود انکار کرد چرا که با اسم دموکراسی، انسان‌ها را به بردگی گرفته و برخلاف آنچه که در ظاهر بعنوان آزادی بیان اعلام می‌کند، به دیدگاه‌های مختلف اجازه ظهور بروز نمی‌دهد و با دست بردن در حقایق فقط سعی می‌کند به صورتی کاملاً نمایشی، احترام خود به حقوق بشر را ثابت کند.

پساتوتالیتر از آنجایی که همه اقداماتش در زیر پوسته ایدئولوژی گرایی، به انجام می‌رسد، به راحتی می‌توان دورویی و دروغ را در اجزای مختلفش مشاهده کرد اما مردم در این میان چه عکس العملی می‌توانند نشان دهند؟ بدون شک هیچ، آن‌ها باید بصورتی رفتار کنند که گویی نظام و حاکمانشان را باور دارند و دروغ‌هایشان را می‌پذیرند و هیچ اعتراضی نمی‌کنند. به هرحال سکوت و اعتراض نکردن، خود نوعی صحه گذاشتن بر بنیان پلید این چنین نظامی است. یکی دیگر از بررسی‌های ریشه‌ای هاول که بسیار قابل تأمل به نظر می‌رسد، نگاه او به جنبش‌هایی است که علیه رژیم پساتوتالیتر شکلل می‌گیرد. او معتقد است که تمام این اعتراضات از سمت افراد غیر سیاسی که قدرت بالایی ندارند شکل گرفته و هدایت می‌شود. زیرا اینگونه حکومت‌ها کار را به جایی می‌رسانند که هر عمل صادقانه هم به نوعی مقابله با آن‌ها قلمداد می‌شود و آن‌ها راهی پیدا می‌کنند تا به آن‌ها انگ سیاسی بودن و ایجاد آشوب بزنند بنابراین جدال‌هایی بوجود می‌آید که سرمنشأ خود نظام‌های دیکتاتوری هستند.

دانلود کتاب قدرت بی قدرتان

در ادامه می‌توانید نسبت به دانلود کامل کتاب قدرت بی قدرتان به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.


دانلود pdf کتاب قدرت بی قدرتان

درباره نویسنده قدرت بی قدرتان

واتسلاف هاول (Václav Havel) نویسنده، سیستمدار، نمایشنامه‌نویس و اولین رئیس جمهور چک بوده که در5 اکتبر سال 1936 در پراگ بدنیا آمد. او از فوریه 2003، رئیس جمهور چک بود و از سرشناس‌ترین مخالفان کمونیست در دهه 1970 به شمار می‌رفت. او سابقه حضور در زندان به خاطر عقاید سیاسی‌اش و پس از آن کارگردانی تئاتر را نیز داشت که جوایزی هم نصیبش کرد. نقش غیرقابل انکار او در فروپاشی چکسلواکی در نتیجه انقلاب بدون خونریزی و تشکیل دو کشور چک و اسلواکی همواره مورد بحث است و دریافت جایزه صلح گاندی از سوی حکومت هند بابت حمایت‌هایش از حقوق بشر از دیگر افتخاراتش بود. هاول که در 18 دسامبر سال 2011 چشم از جهان فرو بست. آثاری مانند: نامه‌ای به الگا، جشن باغچه و زندگی در حقیقت را نیز از خود به جا گذاشت.

کتاب قدرت بی قدرتان مناسب چه افرادی است؟

به انسان‌هایی که به دنبال آثار فلسفی، سیاسی و اجتماعی هستند که دست به افشاگری‌زده و جریانات سیاسی را به خوبی تحلیل می‌کنند، توصیه می‌شود قدرت بی‌قدرتان که از بهترین کتاب‌های این حوزه می‌باشد را مورد خوانش قرار دهند.

فهرست کتاب

کتاب قدرت بی قدرتان هم اکنون توسط انتشارات فرهنگ نشر نو با ترجمه احسان کیانی خواه در یک نسخه 164 صفحه‌ای در کتاب فروشی‌های سراسر کشور در دسترس علاقه مندان قرار دارد.

بخش‌هایی از کتاب قدرت بی قدرتان

یک نظام بهتر، خودبه‌خود تضمینی برای یک زندگی بهتر نیست. در واقع برعکس: فقط با ایجاد یک زندگی بهتر است که یک نظام بهتر پرورانده می‌شود.

این نظام فقط تا جایی در خدمت مردم است که ضروری است، آن هم ضروری به‌منظور تضمین خدمت گرفتن متقابل از مردم. هر چیزی فراتر از این محدوده، یا به‌عبارت بهتر، هر چیزی که باعث شود مردم پایشان را از نقش‌های تعیین‌شده‌شان فراتر بگذارند، از چشم نظام تعدی و تجاوزی به حریمش تلقی می‌شود.

میان اهداف نظام پساتوتالیتر و اهداف زندگی، مغاکی عمیق وجود دارد: زندگی در ذات خودش در مسیر تکثر، تنوع، خودساختگی، خودسامانی و در یک کلام در مسیر تحقق آزادی‌اش به پیش می‌رود، حال آنکه نظام پساتوتالیتر خواهان هم‌رنگی، هم‌سانی و نظم و انضباط است. زندگی همیشه در جنب‌وجوش است تا ساختار‌های تازه و غیرمحتملی را خلق کند، حال آنکه نظام پساتوتالیتر می‌کوشد محتمل‌ترین وضعیت‌ها را به زندگی تحمیل کند.

بخشی از جوهره و ذات نظام پساتوتالیتر این است که پای همه مردم را به دایره قدرت باز کند، نه با این منظور که به انسانیت‌شان پی ببرند و به آن تحقق بخشند، بلکه برای آنکه هویت انسانی‌شان را در برابر هویت نظام وا نهند.

مردمی که تحت سلطهٔ نظام پساتوتالیتر زندگی می‌کنند با تمام وجودشان می‌دانند که آن قدر‌ها مهم نیست که قدرت در دست یک حزب سیاسی باشد یا چند حزب، و این احزاب چه تعریفی از خودشان دارند و چه عنوانی به خودشان می‌دهند؛ مسأله بسیار مهم‌تر این است که آیا در چنین نظامی امکان یک زندگی انسانی را دارند یا نه؟

در جوامعی که نظام پساتوتالیتر حکم فرماست، حیات سیاسی معنای سنتی‌اش از میان رفته است. مردم هیچ فرصتی برای ابراز علنی عقاید سیاسی‌شان ندارند، چه رسد به سازماندهی سیاسی. این شکاف را که بدین‌ترتیب پدید می‌آید با آیین‌های ایدئولوژیک پر می‌کنند. در چنین اوضاعی، طبیعتاً علاقه مردم به امور سیاسی رفته‌رفته کم می‌شود و اکثرشان اندیشه سیاسی مستقل را، اگر اصلاً وجود داشته باشد، غیرواقع‌گرایانه و باورنکردنی و نوعی بازی برای هوا و هوس‌های اهلش می‌دانند، که هیچ ربطی به دغدغه‌های روزمره آن‌ها ندارد.

اگر ناظری بیرونی که از زندگی در چکسلواکی هیچ اطلاعی ندارد بخواهد فقط قوانین کشور را از نظر بگذراند، به هیچ عنوان سر درنمی‌آورد که گلایه و شکایت ما از چیست. بسیاری چیز‌ها از دید ناظر بیرونی پنهان می‌ماند، از جمله: دست‌های سیاسی پشت پرده دادگاه‌ها و اقدام‌های مدعی‌العموم، محدودیت وکلا در دفاع از موکلان خودشان، ماهیت بسته محاکمه‌ها در عمل، کار‌های خودسرانه نیرو‌های امنیتی، اقتدار و سلطه آن‌ها بر دستگاه قضا، اجرای گسترده و بی‌معنی چند بخش از مجموعه قوانین که تعمداً ابهام‌آمیزند، و البته بی‌اعتنایی کامل دولت به بخش‌های ایجابی قوانین.

نظام پساتوتالیتر چیزی از بیخ و بن متفاوت است: تعرضی است پیچیده و عمیق و درازمدت به جامعه، یا بهتر بگویم، تعرض جامعه به خودش. برای مقابله با آن کافی نیست خط مشی سیاسی متفاوتی در پیش گرفته شود و بعد تلاش شود به کمک آن تغییراتی در حکومت پدید آورده شود، زیرا چنین چیزی نه تنها غیرواقع‌بینانه بلکه به کلی بی‌حاصل است، زیرا هیچ‌وقت به ریشه مسأله نزدیک هم نمی‌شود. حالا مدت‌هاست که دیگر مشکل ریشه در خط مشی یا برنامه سیاسی ندارد، بلکه ریشه مشکل در خود زندگی است.

می‌توان جامعه‌ای را به تصور درآورد که قوانین خوبی دارد که کاملاً هم محترم شمرده می‌شوند اما زندگی در آن ناممکن است. به‌عکس، می‌توان جامعه‌ای را به تصور درآورد که قوانینی ناقص دارد و ناقص هم به اجرا گذاشته می‌شود اما با همه این احوال زندگی در آن قابل تحمل است. مهم‌ترین مسأله همیشه کیفیت زندگی است و اینکه قوانین در خدمت آن زندگی بهتر هستند یا مانعی سر راه آن، و الا صرف رعایت قانون دردی را دوا نمی‌کند.

کابوسی به جان اروپای شرقی افتاده: کابوسی که در غرب به آن «دگراندیشی» نام داده‌اند. البته این کابوس از باد هوا نیامده است. کابوسی که اکنون گریبان نظام را گرفته نتیجه طبیعی و ناگزیر مرحله فعلی تاریخی آن است. این کابوس از زمانی پدید آمده که این نظام، به هزار و یک دلیل، دیگر نمی‌تواند به اعمال بی‌قید و شرط و ظالمانه و دل‌بخواهی قدرت بپردازد و همه جلوه‌های ناهمسانی را از میان بردارد. گذشته از این‌ها، نظام آنقدر به لحاظ سیاسی متصلب شده که عملاً به هیچ روی نمی‌تواند این ناهم‌سانی‌ها را در دل ساختار‌های رسمی‌اش جای دهد. حالا این به اصطلاح دگراندیشان چه کسانی هستند؟

مشخصات کتاب قدرت بی قدرتان

مشخصات
نویسنده واتسلاف هاوال
مترجم احسان کیانی خواه
شابک 9786004900973
ناشر نشر نو
موضوع سیاست و حکومت
رده‌بندی کتاب علوم سیاسی (علوم اجتماعی)
قطع پالتویی
نوع جلد شومیز
گروه سنی بزرگسال
تعداد صفحه 164
وزن 155 گرم

نظرات کتاب قدرت بی قدرتان

  • ا. بیات ا. بیات

    پیش از اینکه این کتاب را بخوانید، بهتر است کتاب «گفتار در بندگی خودخواسته» نوشته‌ی اتین دولابوئسی (در سال 1549) را بخوانید. چراکه به‌گمانم قدرت بی‌قدرتان، نسخه‌ی به‌روزرسانده‌ی آن گفتار کوتاه است که به دردنمایی نظام‌های دیکتاتوری سنتی می‌پردازد. کاری که این کتاب برای نظام‌های ایدئولوژیک مدرن انجام می‌دهد.

  • کاربر کاربر

    کتاب جمع و جوریه ، یه جمله ی خوندنی داره : در جوامع استبدایِ نوین، جامعه کم کم زندگیِ موازی با حاکمیت ایجاد کرده، موسیقی، تئاتر، روزنامه و ... مختص به خودش تولید میکند

  • لیلا معین لیلا معین

    خواندن این کتاب رو به تمامی کسانی که در پی حقیقت یابی در دنیای معاصر هستن توصیه میکنم در این کتاب تاریخ هر لحظه تکرار میشه در هر نقطه جغرافیایی با هر نوع تفکر سیاسی وایدولوژی

  • مهرداد علیون قزلجه میدان مهرداد علیون قزلجه میدان

    قدرت بی قدرتان اثر واتسلاف هاول رییس جمهور فقید چک هستش. موضوع کتاب سیاسی و اجتماعی برای هر ایرانی بعد کتاب قلعه حیوانات واجبه این کتاب را بخونن. بی نظیره

  • کاربر کاربر

    با توجه به شرایط اخیر بسیار توصیه میشه

  • Melika Malakoti Melika Malakoti

    خوندن این کتاب برای هر ایرانی واجبه

  • مجتبی بهنودیان مجتبی بهنودیان

    این کتاب مجموعه ای از مقاله های سیاسی، نامه ها، سخنرانی هایی است که هاول، رئیس جمهور جمهوری چک، در مورد اتفاقات آن زمان نوشته است بنظر من اگر دنبال کتابی با موضوع سیاسی هستید این کتاب را پیشنهاد میکنم.

  • رضا رشیدی رضا رشیدی

    توصیه میکنم حتما مطالعه کنید. کتابی کم حجم و آموزنده است که دید بسیار خوبی برای تحلیل دنیای پیرامون بهمون میده

  • عباس صمدی عباس صمدی

    برای شناخت علوم سیاسی کتاب خوبی هست و به اوضاع و احوال کشورمون هم نزدیک هست

  • صادق مهدی زاده صادق مهدی زاده

    از نظر من به عنوان خواننده آماتور علوم سیاسی و علوم اجتماعی، کتاب حالتی دوگانه دارد. بعضی از سرفصلها بسیار ساده و روان و همه کس فهم نوشته شده و بعضی از فصول نیاز به چندین بار خواندن دارد. در مجموع اگر تخصصی در این زمینه ندارید ممکن است بعضی مطالب را به سادگی متوجه نشوید.

  • الهه طاهری الهه طاهری

    کتاب حجم کم و ترجمه روانی داره و با توجه به موضوعی که بهش پرداخته خوندنش به هر کسی که علاقه‌مند به مسائل سیاسی و انقلاب‌های آزادی‌خواهی در کشورهایی با نظام کمونیستی و توتالیتر هست توصیه میشه

  • محمد راشدی امراله محمد راشدی امراله

    به نظرم هر کسی باید یک بار بخونه این کتاب رو،هر چند مشخصه همه چیز اما حال و هوای کشور رو بیشتر و بهتر متوجه میشین

  • امیرحسین درخشان امیرحسین درخشان

    ترجمه سنگینی داره و باید با حوصله مطالعه شود

  • kiana kiani kiana kiani

    خواندن این کتاب برای هر ایرانی ضروری است

  • پگاه اسماعیلی پگاه اسماعیلی

    در چند صفحه کوتاه اطلاعات زیاد و مفیدی را منتقل می کند

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب قدرت بی قدرتان