تصرف عدوانی نوشته لنا آندرشون داستانی درباره عشق است که با دیدی دقیق و ریزبینانه به بررسی زوایای پنهان آن میپردازد. شخصی که به عنوان محور داستان زندگیاش زیر ذره بین نویسنده است زنی به نام استر نیلسون میباشد که جایگاه اجتماعی قابل قبولی در جامعه دارد و وارد رابطه عاطفی با مردی به نام هوگو راسک شده که با گذشت زمان شیفتهاش گشته است. نیلسون هر چه میگذرد بیشتر و بهتر متوجه این حقیقت میشود که علاقه او و هوگو دو طرفه است و احساسی فوقالعاده بین آنها شکل گرفته ولی این موضوع بخش تاریکی هم دارد. زن داستان تمام هم و غمش، رابطه عاطفیاش شده و خود را تا حد زیادی به فراموشی سپرده است به گونهای که شاید عشقی ناسالم و دیوانهوار را دارد تجربه میکند.
اندرشون با سابقهای که از او سراغ داریم باز هم توانسته با فراز و فرودهایی که به ماجرای کتابش میدهد خواننده را گاهی ناراحت و گاهی هیجانزده کند و خلاصه او را روی یک خط مستقیم احساسی قرار ندهد و جذابیت و گیرایی اثرش را از آغاز تا پایان حفظ نماید. اگرچه به عقیده برخی از مخاطبان ممکن است تصرف عدوانی اثری فوقالعاده نباشد اما در عین حال میتواند یکی از قابل تاملترین آنها بوده زیرا که تم روانشناسی داشته و هرگز برچسب کلیشهای بودن به آن نمیتوان زد. رمان ارزنده اندرشون به زیبایی به مخاطبش میفهماند که چگونه گاهی از خودش فاصله گرفته و آن چنان با خودش رفتار میکند که به مرور زمان متوجه تغییراتی در نحوه برخورد با خود واقعیاش و افراد مقابلش میگردد. آنقدر که برای خودش تبدیل به یک موجود غریبه شده و با اموری همچون ساختن یک بت از دیگران موجبات قربانی شدن خودمان یا آنها را فراهم میآوریم.
به هر حال هر انسانی که کتاب پیش رو را از ابتدا تا انتها با تمرکزی مناسب مطالعه میکند به خوبی تلنگرها و توضیحات بیتکلف و صحیحش را درمییابد و آنها را به منزله زنگهای هشداری برای شناخت خود در مواقع مختلف از جمله حضور در یک رابطه عاطفی به حساب میآورد. نبود شخصیت ضعیف یا قهرمان در تصرف عدوانی و بررسی موشکافانه احساساتی نظیر خشم، امید و همچنین اهمیت قائل شدن برای موضوعی بسیار مهم با عنوان خود انکاری از دیگر نقاط عطفی است که نمیتوان با وجودشان خواندن چنین داستان فوقالعادهای را از دست داد.
دانلود کتاب تصرف عدوانی
در ادامه میتوانید نسبت به دانلود کامل کتاب تصرف عدوانی به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.
درباره لنا آندرشون
لنا آندرشون (Lena Andersson) نویسنده و روزنامهنگار مطرح سوئدی است که در سال 1970 در شهر استکهلم دیده به جهان گشود. وی که تحصیل کرده در رشته روزنامهنگاری میباشد مطالعاتی هم در حوزه فلسفه داشته و بابت نگارش آثارش از جمله تصرف عدوانی برنده جوایزی همچون ادبی سونسکا داگبلادت و آگوست گردیده است. آندرشون که امروزه دارای شهرت جهانی است آثار برجسته دیگری مانند: داستان اردکها، بازی نهایی، فعل بی وفایی و عدم مسئولیت شخصی را هم در کارنامه دارد. آندرشون که بارها از علاقهاش به ورزش اسکی گفته و به آن هم مدتی مشغول بوده است، زمانی را به عنوان یک روزنامهنویس ورزشی سپری میکرد و هم اکنون در روزنامه داگنزنی هتر ستونهای نقدی را در اختیار خود دارد و مطالبی را در آنها مینویسد.
کتاب تصرف عدوانی مناسب چه افرادی است؟
به افرادی که بسیار دوست دارند رمانی با داستان و آغاز و پایانی جذاب را مطالعه کنند و در کنار آن به یکی از مهمترین مسائل روانشناسی توجه ویژهای داشته باشند توصیه میکنیم این کتاب ارزنده را در فرصتی مناسب مورد خوانش قرار دهند.
فهرست کتاب
کتاب تصرف عدوانی در بازار نشر و چاپ توسط انتشارات مختلف از جمله نشر مرکز با ترجمهای بسیار شیوا و هنرمندانه از سعید مقدم در قالب 172 صفحه در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
بخشهایی از کتاب تصرف عدوانی
شکنندگی انسان است که عشق را پدید میآورد. امّا شکنندگی کافی نیست. اتکا به خود و با فاصله به خود نگریستن باید آن را تکمیل کند. شکستگیها موجب نرمی و ملایمت میشوند، اما دیر یا زود، آن چه نرمی را برمی انگیزد، باعث پرخاشگری نیز میشود. ضعف مطلق به سبب ناتوانی خود، بهاندازهی نیروی فولادین، عشق را غیرممکن میسازد.
امید را باید با گرسنگی کشت تا حیوان میزبانش را گمراه و گیج نکند. امید را فقط به کمک بیرحمی روشن میتوان کشت. امید ستمگر است، چون دست و پا را میبندد و زنجیر میکند.
این که آدم در مورد همه چیز صادقانه و شفاف حرف بزند هم خودش فقط نوعی قرارداد است. قراردادی تمامیت خواهانه، مسئولیتی خفهکننده و قید و بندی ست که به هم تحمیل میکنیم. این خواست که آدم به محض تماس با دیگری، باید همه چیز را رها کند هم نوعی استبداد است. این خواست که آدم بعد از تماس، هرگز نباید چیزی را برای خودش نگه دارد، نه تنها خواستی خرده بورژوایی ست، بلکه نقض احترام به آزادیهای فردی هم هست.
آدمیزاد با پاسخ قطعی آسانتر از پاسخ مبهم کنار میآید. این قضیه به امید و ماهیت آن مربوط میشود. امید انگلی است در بدن انسان که در همزیستی کامل با قلب او زنده است.
وقتی انتظارات کاهش مییابد، کوچکترین نشانی از امید موجب شادی میشود.
استر گفت: «فکر میکنم مشکل اساسی این است که ما کنشهای دیگران را رفتارباورانه تفسیر میکنیم، از بیرون و عینی. اما کنشهای خودمان را پدیدارشناسانه، از درون آگاهیمان میفهمیم. این معضل بشر است.
جدایی مهیب میان افکار و واژهها، ظاهر و باطن کارها، واقعیت و مجاز و چیزهایی که در این جدایی به شکوفایی میرسند، موضوعات اصلی این داستانند.
از مسیری دیگر بگریز و هرگز به عقب نگاه نکن، قبل از آن که مسخرگی و بیهودگی یک رابطه، تو را نابود کند.
من واقعیت را با دقتی ویرانگر درک کردم و با این فکر زندگی کردم که جهان، همانیست که من آن را تجربه کردم.
تنها سلاح عاشق این است که عشق را فراموش کند. هرقدر هم عشق نزد کسی که عشق معطوف به اوست به شکل لزج و خفهکننده تجربه شود، باز هم از باختن آن آزرده میشود؛ حتی اگر هرگز آن را نخواسته باشد. این بیتوجهی جدید توازن قدرت را جابهجا میکند. معشوق میترسد در چشم عاشق پیشین، مسخره و عادی جلوه کند.
صحبت کردن هیچ سودی ندارد. چون وقتی خواست و اراده وجود نداشته باشد، هیچ تعهدی هم وجود نخواهد داشت. آنچه را به واسطهی ترحم انجام میدهند، برای کسی که امید داشته آن را از روی عشق انجام دهند، ارزش ناچیزی دارد.
عشق به کلمه نیاز دارد. مدتی کوتاه میتوان به حس بیکلام اعتماد کرد، اما در دراز مدت، عشقِ بیکلام و کلام بیعشق دوام نخواهد آورد.