معرفی و دانلود کتاب آیدا در آینه اثر احمد شاملو رایگان به همراه خلاصه کتاب
- نویسنده: احمد شاملو
- مترجم: -
- ناشر: نشر نگاه
- گروه سنی: بزرگسال
- تعداد صفحه: 86
- سال انتشار: 1970 میلادی
- افتخارات: -
آیدا در آینه عاشقانهای از احمد شاملو است برای آیدا سرکیسیان همسفر و همسرش که به عقیده بسیاری او با نوشتن اشعار این کتاب عشقش را نسبت به معشوقهاش کامل کرده است. شاملو پس از آنکه با آیدا ازدواج میکند به عنوان اولین دفتر شعرش، آیدا در آینه را نوشته و راهی مراحل چاپ مینماید. از مهمترین اشعار این کتاب میتوان به: تکرار، وصل، سرود برای سپاس و ستایش و سخنی نیست اشاره کرد. آیدا در آینه با همین توضیحات ابتدایی مشخص میگردد که یک اثر عاشقانه است عاشقانهای بسیار زیبا که احساسات هر انسانی را تحریک کرده و میتواند در دلگیرترین روزها، خواندنش حال و هوای دیگری به خواننده بدهد. اگر کوچکترین کششی در یک شخص نسبت به شعر و سرودههای عاشقانه باشد خواندن آیدا در آینه موجب میشود که علاوه بر لذت شخصی، انسان را به اندیشیدن در روابط زیبای انسانی فرو برد.
حتی این کتاب میتواند به عنوان یک هدیه باعث شود تا فرد هدیه گیرنده با خواندنش، ذهنیات متفاوتی را تجربه کند و حال روح و روانش بهتر شود. شاملو در این کتاب به نوعی از بلوغ در ادبیاتش دست یافته است به گونهای که تصور میشود مسیر خود در شعر و ادبیات را به صورتی کامل پیدا کرده است. وی همچنین با در آمیختن مفاهیمی عاشقانه با مفهومهای سیاسی و اجتماعی، رنگی تازه به مجموع آثارش بخشیده است. تفاوتی قابل توجه که احمد شاملو با دیگر شعرای معاصر دارد وجود شخصیتی واقعی به نام آیداست که او توانسته به زیبایی به آن، شخصیتی هنری ببخشد و همانند فروغ فرخزاد اشعاری را از داستان عاشقانهاش که بسیار الهام بخش میباشد را بسراید و در اختیار علاقه مندان امروزی که کمتر با چنین آثاری مواجه میشوند قرار دهد.
البته نقدهای مثبت و گاهاً منفی هم در مورد این اثر توسط اشخاصی همچون سعید یوسف نیا و همجنین سایت ناسور مطرح گردیده است که کم و بیش به ارتباط هنری شعر و شخصیت زن در نوشتههای شاملو میپردازند اما پیش از بررسی کردن نقدهای وارده، خواندن کتاب در شرایطی آرام و به دور از هیاهو، میتواند اذهان مخاطبان را از تشویش دنیای صنعتی امروز، کمی دور ساخته و نشاطی را به آنها تزریق نماید.
در ادامه میتوانید نسبت به دانلود کامل کتاب آیدا در آینه به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لینک دانلود در قسمت زیرین ویدیو قرار دارد. همچنین در ویدیو زیر امکان گوش دادن به خلاصه کتاب صوتی این اثر نیز دسترسی خواهید داشت.
احمد شاملو (Ahmad Shamlou) روزنامهنگار، شاعر، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی است که در روز 21 آذر سال 1304 در محله صفی علیشاه تهران متولد شد و بخاطر شغل پدرش به عنوان افسر ارتش شهرهای مختلفی را برای زندگی تجربه کرد. شاملو یکبار بخاطر اقداماتی علیه متفقین، دستگیر و به زندان شوروی در رشت منتقل شد و حتی تا مرز اعدام هم رفت اما به دلایلی حکمش لغو گردید و پس از مدتی آزاد شد. وی زمانی در یک کتابفروشی مشغول به فعالیت بود و در ماجرای کودتای 28 مرداد سال 1332 بار دیگر دستگیر و یکسال بعد آزاد گردید. وی که آثار متعددی در کارنامه دارد در روز 22 مرداد سال 1379 از دنیا رفت.
آیدا در آینه مختص علاقه مندان به اشعار معاصر و به ویژه احمد شاملو است. آنهایی که اشعار عاشقانه و برگرفته از عشقی واقعی را هم میپسندند جزء افرادی هستند که خواندن این کتاب همچون دیگر کارهای شاملو به آنها پیشنهاد میشود و لحظاتی خاطرهانگیز را برایشان رقم خواهد زد.
کتاب شعر آیدا در آینه شامل چهار فصل با عنوانهای:
آغاز
از مرگ
چهار سرود برای آیدا
آیدا در آینه
میباشد که در انتهای آن نیز بخشی با نام یادداشتها و توضیحات آمده است. در بخش پایانی، معانی و تفاسیر برخی واژهها و اصطلاحات آمده است تا ابهامی برای خواننده باقی نماند.
لبانت به ظرافت شعر، شهوانیترین بوسهها را به شرمی چنان مبدل میکند که جاندار غارنشین از آن سود میجوید تا به صورت انسان در آید و گونههایت با دو شیار مورب که غرور تو را هدایت میکنند و سرنوشت مرا که شب را تحمل کردهام بیآنکه به انتظار صبح مسلح بوده باشم و بکارتی سربلند را از روسبی خانههای داد و ستد سر به مهر باز آوردهام. هرگز کسی اینگونه فجیع به کشتن خود برنخاست که من به زندگی نشستم.
و چشمانت راز آتش است و عشقت پیروزی آدمی ست هنگامی که به جنگ تقدیر میشتابد و آغوشت اندک جایی برای زیستن اندک جایی برای مردن و گریز از شهر که با هزار انگشت به وقاحت، پاکی آسمان را متهم میکند.
کوه با نخستین سنگها آغاز میشود و انسان با نخستین درد، در من زندانی ستمگری بود که به آواز زنجیرش خو نمیکرد، من با نخستین نگاه تو آغاز شدم.
توفانها در رقص عظیم تو به شکوهمندی نی لبکی مینوازند و ترانه رگهایت آفتاب همیشه را طالع میکند بگذار چنان از خواب برآیم که کوچههای شهر حضور مرا دریابند. دستانت، آشتی است و دوستانی که یاری میدهند تا دشمنی از یاد برده شود.
پیشانیات آینهای بلند است، تابناک و بلند که خواهران هفتگانه در آن مینگرند تا به زیبایی خویش دست یابند دو پرنده بیطاقت در سینهات آواز میخوانند تابستان از کدامین راه فرا خواهد رسید تا عطش آبها را گواراتر کند؟ تا در آینه پدیدار آیی، عمری دراز در آن نگریستم، من برکهها و دریاها را گریستم ای پریوار در قالب آدمی که پیکرت جز در خلوارهی ناراستی نمیسوزد.
حضورت بهشتی است که گریز از جهنم را توجیه میکند دریایی که مرا در خود غرق میکند تا از همه گناهان و دروغ شسته شوم و سپیده دم، با دستهایت بیدار میشود.
این بیکرانه زندگی چندان عظیم بود که روح از شرم ناتوانی در اشک پنهان میشد.
تن تو آهنگی است و تن من کلمهای که در آن مینشیند تا نغمهای در وجود آید سرودی که تداوم را میتپد. در نگاهت همه مهربانی هاست قاصدکی که زندگی را خبر میدهد و در سکوتت همه صداها، فریادی که بودن را تجربه میکند.
اینان مرگ را سرودی کردهاند اینان مرگ را چنان شکوهمند و بلند آواز دادهاند که بهار چنان، چون آواری بر رگ دوزخ خزیده است.
من و تو یکی دهانیم که با همه آوازش به زیباتر سرودی خواناست. من و تو یکی دیدگانیم که دنیا را هر دم در منظر خویش تازهتر میسازد نفرتی از هر آنچه بازمان دارد از هر آنچه محصورمان کند از هر آنچه واداردمان که به دنبال بنگریم دستی، که خطی گستاخ به باطل میکشد.
کتاب رسالت ما، محبت است و زیبایی ست تا بلبلهای بوسه بر شاخ ارغوان بسرایند. شوربختان را نیک فرجام، بردهگان را آزاد و نومیدان را امیدوار خواستهایم تا تبار یزدانی انسان سلطنت جاویدانش را بر قلمرو خاک بازیابد.
هرگز از مرگ نهراسیدهام اگرچه دستانش از ابتذال شکنندهتر بود، هراس من باری همه از مردن در سرزمینی است که مزد گورکن از بهای آزادی آدمی افزون باشد.
لحظه عمر من به جز فاصله میان این درود و بدرود نیست این آن لحظه واقعی ست که لحظه دیگر را انتظار میکشد نوسانی در لنگر ساعت است که لنگر را با نوسانی دیگر به کار میکشد. گامی ست پیش از گامی دیگر که جاده را بیدار میکند تداومی ست که زمان مرا میسازد لحظههایی است که عمر مرا سرشار میکند.
برویم ای یار ای یگانه من دست مرا بگیر سخن من نه از درد ایشان بود، خود، از دردی بود که ایشاناند اینان دردند و بود خود را نیازمند جراحات به چرک اندرنشستهاند و چنین است که چون با زخم و فساد و سیاهی به جنگ برخیزی کمر به کینات استوارتر میبندند.
با چه عشق و چه به شور فوارههای رنگین کمان نشا کردم به ویرانه رباط نفرتی که شاخ ساران هر درختش انگشتی است که از قعر جهنم به خاطرهای اهریمن شاد اشارت میکند.
نویسنده | احمد شاملو |
شابک | 9789646736979 |
ناشر | نگاه |
موضوع | شعر فارسی |
قطع | رقعی |
نوع جلد | شومیز |
گروه سنی | بزرگسال |
تعداد صفحه | 86 |
تعداد جلد | 1 |
وزن | 150 گرم |
فوق العاده زیبا آری ، در مرگ آورترین لحطه انتظار زندگی را در رویاهای خویش دنبال میگیرم در رویا ها و در امیدهایم!
انعکاسی زیبا از عشق و فداکاری ایدا...فوران احساس شاملو گویا در قالب ناچیز کلمات گنجیده است و هرچند نمیتوان فهمید احساسی را که در قلبش با هر ضربان نبض می زند ولی میتوان برای لحظه ای در مردمک شاملو شناور شد و گرمای نگاه ایدا را از چشمان او نوشید.
کتاب عالی سبک مناسب هدیه دادن .تمام شعر .کیفیت جلد و برگه ها مناسب.در کل عالی
اشعار دلنشینی داشت.
بنظرم با این گرفتاری های امروز برای کمی تفکر وعوض شدن احوالات مناسب است افسوس که فضای فرهنگی جامعه در جهت آشنایی نسل جوان با مفاخر ادبی بسیار کوتاهی میکند
من عاشق شاملو ام.ایدا خدای کوچک شاملو
کتاب شعر شاملوئه و عالیه.
شعر را باید حس کرد اگر حس کنی لذتش رو در میابی وگرنه که رمانی ، نثری ، روانخوانی کرده ای
دوستان برای کتاب دنبال نظر نباشید بگیرید بخونید کتاب خوندن پشیمونی نداره
واقعا کتاب خوبیه حتما خوندش پیشنهاد میکنم و خب کاغذش دوستار طبیعته خوبه من مشکلی ندارم من تو آف ۵۰درصد خریدمش ک خیلی برام خوب بود
کتاب خوبیه و بسته بندی خوبی داشت محتوا هم که نیاز ب تعریف نداره
شعرای قشنگی داره. چاپ و ورقه ها و غیره هم خوب بودن
جلدش خیلی خوبه
من عاشق عشق شاملو به ایدام . هر چه از دل برآید لاجرم بر دل نشیند
جنس کاغذ خوبه و کتاب قشنگه! اما محتوا مهمتره... به نظر من محتوای خیلی زیبایی داشت ولی باید بدونید شاید درحد 10 درصدش به آیدا مربوط بود. یعنی اگر به دنبال عاشقانه محض هستید پیشنهاد نمیکنم. کتاب سبکی هست و میشه توی یک یا دو روز به راحتی خوند.
احمد شاملو، شاعر، روزنامهنگار، مترجم، فیلمساز، پژوهشگر و فرهنگنویس ایرانی، متولد روز 21 آذر 1304 و درگذشته روز 2 مرداد سال 1379 میباشد. وی که متخلص به الف. بامداد و الف. صبح بود پایهگذار شعر سپید یا همان شعر شاملویی به شمار میرود که تحصیلات مدرسهایاش به دلیل شغل پدرش که افسر ارتش بود و همواره در حال جابجایی از شهری به شهر دیگر بودند، ناقص ماند و در نهایت در دوره متوسطه آن را نیمه تمام رها کرد. آثار منتشر شده از او به زبانهای مختلفی همچون سوئدی، ژاپنی، انگلیسی اسپانیایی، فرانسوی، روسی، ارمنی، هلندی و ترکی ترجمه شدهاند.
(مطالعه متن کامل)