برآمدن اشكانيان اثر مارک يان اولبريخت

معرفی و دانلود کتاب برآمدن اشكانيان اثر مارک يان اولبريخت رایگان به همراه خلاصه کتاب

برآمدن اشکانیان کتابی تاریخی از مارک یان اولبریخت است که موضوع اصلی آن پژوهشی در حوزه تاریخ ایران باستان و آسیای مرکزی می‌باشد. از نام اثر همچنین مشخص است که دوران ابتدایی سلسله اشکانیان که حدود ۸۵ سال بر ایران زمین حکومت می‌کردند در نوشته مذکور مورد توجه قرار گرفته و تلاقی تمدن‌های آسیای میانه، ایرانی و یونانی اشاره شده است. از دیگر نقاط عطف اثر اولبریخت، حضور جانشینان اسکندر در ایران بعد از سلسله هخامنشیان است که با شکل‌گیری حکومت اشکانیان، فرهنگ‌های بیگانه از جمله یونان از بین می‌روند.

کار زیبای دیگری که از مولف سر زده است شناساندن پارت به عنوان یک میانجی کننده در ارتباطات تجاری و فرهنگی بین شرق و غرب به مخاطبان است که آنها را به یک درک می‌رساند که چقدر و چگونه پارت‌ها قادر بودند از موقعیت جغرافیای خود برای بیشتر کردن نفوذ اقتصادی و سیاسی‌اشان استفاده کنند.

روابطی که اشکانیان با همسایگان قدرتمند خود از جمله چین و روم شکل می‌دهند و تاثیراتی که زندگی مردم در جنبه‌های مختلف هنر، دین و رسوم در این دوره می‌پذیرند، از دیگر بخش‌های مهم کتاب برآمدن اشکانیان است. در نهایت باید این نکته را هم اضافه کرد که مردم و محققین علاقمند در برابر اثری مکتوب قرار گرفتند که با بیانی ساده و در عین حال با تخصصی انکار نشدنی به رشته تحریر درآمده است و از فراز و  فرودهای سلسله تاثیرگذار و خوشنام اشکانیان سخن گفته است.

درباره مارک یان اولبریخت

مارک یان اولبریخت (Marek Jan Olbrycht)، نویسنده و مدرس دانشگاه در رشته تاریخ و باستان شناسی به ویژه دوره اشکانیان است که در دانشگاه‌های ژشوف لهستان و پرینستون ایالات متحده فعالیت می‌کند. او علاوه بر تحقیقات متعددش، آثار گوناگونی را هم از خود به جا گذاشته است و سابقه سفر به استان سمنان را هم دارد که در راستای پژوهش‌هایش جهت بررسی سکونتگاه اشکانی در شهر قومس بوده است.

کتاب مناسب چه افرادی است؟

دوستداران آثار تاریخی به ویژه دوره اشکانیان، از مخاطبان اصلی کتاب مذکور محسوب می‌شوند.

فهرست مطالب

نوشته تاریخی  مارک یان اولبریخت هم اکنون در بازار نشر توسط نشر ماهی در قالب یک نسخه ۳۴۴ صفحه‌ای موجود می‌باشد که ترجمه‌اش بر عهده محمد ابراهیم محجوب بوده و علاقمندان می‌توانند آن را تهیه نمایند.

بریده‌هایی از کتاب

کورش دوم هخامنشی در دهة ۵۴۰ پارت را زیر فرمان آورد و آن را جزو امپراتوری پارس کرد. از ترکیب پارت و هیرکانیا ساتراپی واحدی درست شد که در سراسر عصر هخامنشی و تا روزگار یونانی مایی به همان سامان ماند. مورخان اسکندر گاه کل دو منطقة پارت و هیرکانیا را با نام پارت می‌خواندند چون به نظر می‌رسد هیرکانیا از نظر دیوانی در زمان هخامنشیان زیر مجموعة پارت به شمار می‌آمده است. در سنگ نگارة بیستون داریوش یکم که در حدود سال ۵۱۹ نگاشته شده است از پارتیان و هیرکانیاییهایی یاد شده که در سال ۵۲۲ در ماد به شورش فرورتیش پیوستند. ویشتاسپه ساتراپ، پارت توانست این شورش را سرکوب کند. او پدر شاه جدید هخامنشی یعنی داریوش یکم بود و شاید همان شاه حامی زرتشت یعنی ویشتاسپه یا یکی از بستگان او بوده است.

در نبرد گوگملا (گوگمل) در سال ۳۳۱ میان قوای داریوش سوم و ارتش اسکندر کبیر، یگانی به فرماندهی فرا تا فرنس شرکت داشت که در آن زمان از سوی دولت هخامنشی شهریار پارت و هیرکانیا بود در میان قشون او سربازانی از پارت هیرکانیا و تپوره (طبرستان) می‌جنگیدند. پس از شکست داریوش سوم در آن نبرد، هنگامی که اسکندر در تابستان سال ۳۳۰ به شمال ایران رسید، فراتافرنس هر دو منطقة زیر فرمانش را تسلیم او کرد. در حواشی غربی و جنوبی هیرکانیا قبایل تپوری و ماردی می‌زیستند که اسکندر در همان سال ۳۳۰ ایشان را زیر فرمان آورد. تپوریان در کوهپایه‌های البرز می‌زیستند حال آن که ماندگاه ماردیان در مرزهای غربی هیرکانیا مانند منطقة آبریز سفیدرود بود هکاتوم پولوس در نزدیکی دامغان امروزی مادر شهر پارت حساب می‌شد ولی شهر اصلی هیرکانیا زادراکارتا نام داشت. در شرق پارت در درة کشف، رود شاید در نزدیکی توس، شهر مهمی وجود داشت کاوش‌های باستان شناختی نشان می‌دهند مرکز اصلی پارت شمالی یعنی ترکمنستان جنوبی در روزگار هخامنشیان الکن تپه بوده است. باستان شناسان این شهر را که از نظر دفاعی تقویت شده بود بررسی کرده‌اند اما گزارش‌های این بررسی کمابیش سرسری نوشته شدهاند. از دیگر ماندگاه‌های این منطقه در عصر هخامنشی گری کواریز ۱ در آخال بوده است پایگاهی گرد شبیه به ماندگاه‌های تقویت شده در بلخ.

اسکندر کبیر در پارت شهری برپا کرد با نام الکساندرو پولیس نسا. این شهر با نسای جدید یا گوک تپه یکی دانسته شده اما مبنای قانع کننده‌ای برای چنین فرضیاتی در دست نیست به احتمال زیاد اسکندر کبیر با بخش عمدة نیروهای نظامی اش از جادة اصلی خراسان در امتداد فرادست اترک پیش رفته و از این رو الکساندرو پولیس شاید در منطقة بین کمرکش اترک و درة کشف رود بنا شده بوده است.

اسکندر در سال ۳۳۰ در ساتراپی -پارت هیرکانیا برای برپا کردن نظام دیوانی سلطنتی اش و برای مقام ساتراپ‌ها قوانین جدیدی وضع کرد. نخست باید وضعیت کمابیش پیچیده‌ای را که اسکندر با آن روبه رو شد به کوتاهی توصیف کنیم. پس از مرگ داریوش سوم در سال ۳۳۰ کراتروس و اریگویوس، دو فرمانده مقدونی اتو فراداتس، ساتراپ تپوره را در شهر آروا در هیرکانیا تحویل اسکندر دادند. سکندر استان تپوره را به او برگرداند و پس از شکست دادن قبیلة ماردی در سال ۳۳۰، فرمان داد سرزمین ایشان نیز به قلمرو اتو فراداتی افزوده شود. از سوی دیگر، فراتافرنس ساتراپ پارت و هیرکانیا، تسلیم اسکندر شد و فاتح هم او را بخشید ولی آمیناپس پارتی را که مدت‌ها در دربار فیلیپ دوم در مقدونیه پناهنده سیاسی بود موقتاً به جای او نشاند و برای او یک ناظر سلطنتی گماشت به نام تلپولموس (این شخص در سال ۳۲۴ به ساتراپی کارمانیا گمارده شد. دیری نگذشت که فراتافرنس به مقام پیشین خودش برگشت و قلمرو اتو فراداتس یعنی سرزمین‌های تپوریان و ماردیان نیز در قلمرو او ادغام شدند.

دانلود کتاب برآمدن اشكانيان

در ادامه می‌توانید نسبت به دانلود کامل کتاب برآمدن اشكانيان به صورت رایگان و با فرمت pdf اقدام کنید. لطفا توجه داشته باشید که این تنها نسخه نمونه بوده و برای دسترسی کامل به محتوای کتاب نیاز است آن را خریداری کنید. لینک خرید از منابع معتبر نیز معرفی شده و قابل دسترس است.

دانلود pdf کتاب برآمدن اشكانيان

مشخصات کتاب برآمدن اشكانيان

مشخصات
نویسنده مارک يان اولبريخت
ناشر نشر ماهی
شابک 9789642093786
موضوع تاریخ و جغرافیا
رده‌بندی کتاب تاریخ (تاریخ و جغرافیا)
قطع رقعی
نوع جلد شومیز
زبان نوشتار فارسی
چاپ شده در ایران
تعداد صفحه 342

نظرات کتاب برآمدن اشكانيان

  • کاربر کاربر

    کتاب جدیدیه در مورد آغاز و تثبیت پادشاهی اشکانی

  • علی اصغر یوسفیان علی اصغر یوسفیان

    یک کتاب نو و ارزنده درباره تاریخ ارشکانیان نخستین از ارشک یکم تا فرهاد یکم، ترجمه خوبه و روانه و جز سه نام اشتباه که شاید از نسخه اصلی باشه ترجمه مشکلی نداره، مترجم محترم کتاب رو از حالت آکادمیک خارج کرده و منابع و پاورقی ها ارجاعات سودمند رو حذف کرده، کتاب چندان جامع نیست در عین اینکه نظریات جدیدی دارد، بحث های زیادی درباره جغرافیای و باستان شناسی انجام داده که نیمی از کتاب شایدم بیشتر رو گرفته و مفید هست اما جاش تو کتاب تاریخ نیست و بهتر بود نتایج رو ذکر میکردند...، کتاب نسبت به کتاب ترجمه شده جدید آقای اورتوم به نام فرمانروایی خدنگ ها جامع نیست و در مقابلش درحد یک مقاله هست با این حال نظریاتی هرچند کم ولی متفاوت دارد،در کل کتاب اورتوم در ارجحیت هست‌. و تشکر از که کتاب رو موجود کرده چون متاسفانه این کتاب ها به تعداد کم چاپ میشن و بعد هم چاپ مجدد نمیشند پس بهتره از دستش ندید این کتاب رو ولی به عنوان یک مقاله بش نگاه کنید نه یک کتاب...

  • عکس خوانده نمی‌شود

    خرید کتاب برآمدن اشكانيان